ERC reclama la llibertat de Junqueras amb una «macroparada» arreu del territori

A les Terres de l’Ebre, dissabte hi haurà parades a l’Ametlla, Roquetes, Tortosa, Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Móra d’Ebre. Diumenge es faran a les Cases d’Alcanar, Camarles i Amposta

Redacció
01 de març del 2018
Actualitzat a les 12:16h
La parada recorrerà diferents pobles del territori este cap de setmana.
La parada recorrerà diferents pobles del territori este cap de setmana. | Cedida
El cap de setmana del 3 i 4 de març, Esquerra Republicana farà un gran desplegament al territori a iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, com també de la resta de presos polítics: Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Jordi Sánchez. Les més de 150 parades impulsades perFree Junqueras comptaran amb la presència de dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana.
 
A les Terres de l’Ebre, el dissabte hi haurà parades informatives a l’Ametlla de Mar, Roquetes, Tortosa, Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Móra d’Ebre. El diumenge es faran a les Cases d’Alcanar i Camarles. A Amposta, també diumenge, se celebrarà un vermut musical solidari a les 12 h al Racó del Riu.
 
La Plataforma denuncia que l'Estat espanyol "actua de manera venjativa contra Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya". L'empresonament del vicepresident del Govern, juntament amb els de Jordi Cuixart, Quim Forn i Jordi Sánchez, "mostra els límits i la feblesa d'un Estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics", afirmen.
 
Segons la Plataforma Free Junqueras, "l'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica d'una part importantíssima de la ciutadania catalana".
 
“Ens sumem a la macroparada Free Junqueras per reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del poble de Catalunya”, ha manifestat el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat.