Amposta aprova este dilluns el Codi de conducta dels alts càrrecs de l'Ajuntament

També es porta a debat una modificació de la Relació de Llocs de Treball per crear una plaça d'enginyer d'obra pública

Façana de l'Ajuntament d'Amposta.
Façana de l'Ajuntament d'Amposta. | Cedida
Redacció
26 de febrer de 2018, 13:35
Actualitzat: 13:54h
El ple ordinari del mes de febrer a l'Ajuntament d'Amposta, previst per este dilluns 26 de febrer a les 20.00h, portarà a aprovació el Codi de conducta dels alts càrrecs del consistori, una exigència de l'article 55.3 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Tal i com ha explicat l'alcalde, Adam Tomàs, es tracta del model aprovat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, integrada per la Generalitat de Catalunya, el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC), les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El codi conté els principis ètics i de bon govern dels alts càrrecs, així com també les normes de conducta i compromisos en relació amb els conflictes d'interès.

El ple d'este dilluns al vespre també porta a aprovació una modificació de la Relació de Llocs de Treball i Plantilla. Entre altres coses, esta modificació preveu la creació del lloc de treball d'enginyer d'obra pública. «Tenim necessitat d'un enginyer d'obra pública que s'incorpore al departament d'Obres i Urbanisme per donar resposta a temes de clavegueram, enllumenat, pluvials», ha dit l'alcalde, tot afegint que «esta plaça també es crea perquè l'arquitecte municipal està a punt de jubilar-se i al departament d'Obres ja hi ha un altre arquitecte. Amb un arquitecte n'hi ha prou», ha reblat.  La modificació de la RLT també preveu dues promocions internes: una adscrita a l'àrea de Serveis i una altra al departament de RRHH.

En l'ordre del dia de dilluns també hi figuren tres mocions sobre el 8 de març: la del PSC-CP en Motiu del dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona; la de CiU per 'La igualtat d'oportunitats laborals entre homes i dones', i la d'EA-AM pel 'Suport a la vaga laboral convocada per CCOO i UGT de dos hores en torn el dia 8 de març i a les concentracions previstes per al mateix dia, a les 12 hores, a les places i portes dels Ajuntaments. En l'apartat de mocions també es debatrà la moció del PSC-CP per 'Establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats i una del grup municipal de PXC per 'Demanar investigació respecte les denúncies de mobing a treballadors del
personal de neteja de l'Hospital i la Residència'.