Agricultura inicia el pagament de 4 MEUR dels ajuts al sector agrícola a 11.500 beneficiaris

Les Terres de l’Ebre són el territori més subvencionat, amb una inversió de més de 2 MEUR

Els productors d'arròs són un dels sectors beneficiaris d'aquest ajut
Els productors d'arròs són un dels sectors beneficiaris d'aquest ajut | ACN
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat el 24 de febrer a les 20:56h
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya comença a pagar el 90% dels imports dels ajuts associats a l’arròs, els fruits de closca, els llegums de qualitat, els cultius proteics i el tomàquet per a la indústria, corresponent a un total de 4.075.091 euros que arribaran a 11.521 beneficiaris. Les Terres de l’Ebre són el territori més subvencionat, amb una inversió de més de 2 MEUR.

Estes ajudes, que corresponen a l’any 2017, formen part del primer pilar de PAC i estan finançades al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). Es tracta de fons destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.
 
Durant el mes de juny de 2018, i un cop estiguen fixats els imports unitaris pel FEGA, es pagarà  la resta de liquidacions que resulten dels percentatges fins ara retinguts del 5% del pagament bàsic, pagament verd, i complement de joves, així com del 10% de les ajudes associades que s’ingressen esta setmana.