El Consell d'Alcaldes dóna llum verda al Pla d'Actuació Comarcal del Baix Ebre

Polèmica per la no convocatòria dels portaveus dels grups polítics

Imatge del darrer consell d'alcaldes del Baix Ebre.
Imatge del darrer consell d'alcaldes del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:49h
El Consell d'Alcaldes del Baix Ebre ha donat llum verda al Pla d'Actuació Comarcal (PAC) 2018-2021 del Consell Comarcal, un programa quadriennal que estableix els serveis, les activitats i les obres que s'han de dur a terme en l'àmbit de les competències assignades a la institució comarcal. 

Es tracta d'un full de ruta per a l’acció política i tècnica de l'ens comarcal que "vol millorar el model de gestió existent", segons que ha explicat la presidenta comarcal Sandra Zaragoza. "El PAC està concebut com a un document dinàmic i obert a la seua permanent adaptació a necessitats de la comarca i s'ha elaborat amb el consens i participació de totes les parts implicades", ha afegit Sandra Zaragoza. La Corporació comarcal té previst aprovar de manera definitiva el PAC en el ple ordinari del mes de març.

El PAC està configurat per 140 actuacions que fan referència a serveis, obres i activitats existents o que s'han de millorar o bé implementar. Entre estes últimes hi ha l'impuls al procés de concertació territorial al Baix Ebre, la creació d'un servei comarcal per donar suport als ajuntaments en l'elaboració i posada en marxa dels Plans  Locals de Protecció Civil, l'assistència tècnica als municipis en matèria d’obres públiques, la creació d'un servei d'informació mediadora en l'àmbit familiar i civil o la creació d'un servei de voluntariat per a Gent Gran i de la Gent Gran. Un cop aprovat el PAC pel Consell d'Alcaldes ara li pertoca al ple de la Corporació Comarcal donar-li es vistiplau definitiu.

La Llei de l’Organització Comarcal de Catalunya determina que els consells comarcals han d’elaborar un Programa d’Actuació Comarcal (PAC) que ha d’incloure serveis, activitats i obres que han de dur a terme, la manera d’acomplir-los, els mecanismes de coordinació amb els municipis i la previsió dels recursos necessaris per a finançar les actuacions.

Polèmica per la no convocatòria dels portaveus dels grups comarcals

La convicatòria d'este consell d'alcaldes sense la presència dels portaveus dels partits polítics del ple comarcal ha generat un fort descontentament entre les files del PSC. 

El portaveu del grup comarcal del PSC - CP i expresident del Consell Comarcal, Enric Roig, ha valorat esta decisió com “una mostra més de la manca de transparència que sembla evidenciar la nova presidenta de l’ens, ja que al llarg del mandat en que van governar junts els PSC i ERC sempre es van convocar als portaveus dels grups comarcals al Consell d’Alcaldes i no entenem perquè ara no s’ha fet", ha lamentat.