Dos estudiants rapitencs creen el joc de taula «Coneix La Ràpita i xala»

L’Ajuntament de La Ràpita impulsa el projecte per tal que el prototip actual acabi sent una realitat i es pugui comercialitzar per Nadal

Els alumnes que han creat el joc, juntament amb la seua mestra i el regidor d'Ensenyament.
Els alumnes que han creat el joc, juntament amb la seua mestra i el regidor d'Ensenyament. | Cedida
Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:07h
Dos alumnes de la Ràpita, Noah Sancho i Mar Castellà, han creat un joc de taula sobre el nostre municipi. Amb el nom de “Coneix La Ràpita i xala”, és un joc que combina regles d’altres populars jocs de taula com el Trivial, l’Oca i el Monopoli, i consta ja d’un prototip construït pels propis estudiants amb la supervisió de la mestra de l’Escola Horta Vella Alícia Roglan.

En estos moments, el projecte ideat per Noah i Mar s’obre a les entitats de la població, amb l’impuls de l’Ajuntament de La Ràpita, a través de la regidoria d’Ensenyament, per tal que facen les seues aportacions de manera que es puga ampliar el seu contingut didàctic. La intenció és que este joc puga ser comercialitzat, amb la fabricació d’un miler d’exemplars en una primer tirada de cara a final d’any.

Bàsicament es tracta d’una eina molt didàctica, que consisteix en respondre preguntes a canvi de ‘rapiteuros’, que és la moneda que es farà servir per  poder comprar barris de la Ràpita. En concloure el joc, qui tinga els barris més valuosos, guanya.

“Este joc sorgeix a iniciativa de dos joves i té la qualitat que podem sentir-lo molt nostre des del principi, primer aportant continguts en forma de preguntes i després jugant, xalant i aprenent sobre el nostre municipi, la nostra història i la nostra realitat, de manera que també així trobem una fórmula molt interessant i participativa de fer poble”, ha afirmat l’alcalde rapitenc Josep Caparrós.

El regidor d'Ensenyament, Àlex Cervera, ha explicat que “s'ha volgut implicar el màxim de gent possible, per això ja hem parlat amb tres historiadors locals  -Josep Pitarch, Paco Carles i Noèlia Borràs-, també hem tingut una reunió amb entitats i associacions, i seguirem obrint-lo a col·legis i a la ciutadania per tal que puguen anar aportant preguntes sobre la nostra població”.

El prototip actual conté mig centenar de preguntes, i es calcula poder arribar al miler per treure’l al mercat. Serà la manera com creixerà un joc que “s’ha anat gestant molt lentament, al llarg de més de dos anys, i que va anar evolucionant a mesura que treballàvem en equip i anaven sorgint idees”, ha apuntat la professora Alícia Roglán. El seus exalumnes i creadors del joc, Noah i Mar, segueixen de prop tot el desenvolupament, fins que serà una realitat al mercat.

Un cop el joc estiga completat i garantit el seu finançament, està previst fabricar-ne 600 exemplars per treure’ls al mercat abans de Nadal. Cada joc inclourà també un conte il·lustratiu i un CD amb l’Himne de La Ràpita.