Catorze restaurants de la Terra Alta participaran en les Jornades Gastronòmiques del Corder

La novena edició d’este certamen grastronòmic tindrà lloc del 23 de febrer al 25 de març

Els restaurants que s'han sumat a la iniciativa estan ubicats a les poblacions d'Arnes, Batea, Bot, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs
Els restaurants que s'han sumat a la iniciativa estan ubicats a les poblacions d'Arnes, Batea, Bot, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs | Cedida
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:09h
La comarca de la Terra Alta celebrarà del 23 de febrer al 25 de març les novenes Jornades Gastronòmiques del Corder, un certamen gastronòmic que té l'objectiu de promocionar els productes de qualitat de la contrada, especialment el corder, però també l'oli i el vi, entre altres.

En l'edició d'enguany, s'han sumat a la iniciativa un total de catorze restaurants de les poblacions d'Arnes, Batea, Bot, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Oferiran menús especials en què la carn de corder hi serà present, sobretot en els plats principals, acompanyada de l'oli, el vi, les pastes, la mel, els licors etc, característics de la Terra Alta.

La preocupació per una alimentació sana, basada en productes de qualitat, elaborats d'una manera sostenible i natural està a l'ordre del dia i, cada cop el consumidor valora més els productes ecològics o integrats, de proximitat i de quilòmetre zero. I, segons els organitzadors, “el corder de la Terra Alta encaixa perfectament en estos criteris”.

“La carn del corder criat a la Terra Alta té unes característiques especials perquè és el producte del treball d'uns pastors que mantenen viva la ramaderia extensiva, tradicional de les nostres comarques, i del sacrifici dels animals a la mateixa comarca”, expliquen en una nota de premsa, tot afegint que “tot plegat és garantia de qualitat, de benestar animal i de sostenibilitat”.

Les Jornades són una iniciativa del Consell Comarcal de la Terra Alta i compta amb el suport de la DOP Oli de la Terra Alta, de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i de l'Associació de Turisme Rural comarcals.