L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, conclou la seua presidència al capdavant de la Taula del Sénia

El substitueix Iván Sánchez, alcalde de Sant Jordi

Un dels projectes desenvolupants este 2017 ha estat la recuperació del camí del riu Sénia, que és l'eix vertebrador del territori
Un dels projectes desenvolupants este 2017 ha estat la recuperació del camí del riu Sénia, que és l'eix vertebrador del territori | Cedida
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:10h
L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha finalitzat la seua presidència al capdavant de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, d’un any de duració, tal i com marquen els estatuts de l’organització. Montserrat ha passat el relleu a Iván Sánchez, alcalde de Sant Jordi, que assegura que ha agafat el càrrec “amb il·lusió i seguretat gràcies al treball fet per Montserrat durant el 2017”.
 
L’any 2017, les línies de treball de la Mancomunitat de la Taula del Sénia s’han basat en cinc grans eixos: ocupació, turisme, agricultura i medi ambient, Jornades Europees de Patrimoni i incidència política a Europa. “L’evolució general de la Mancomunitat durant els últims tres anys ha estat molt positiva”, ha afirmat el consistori en una nota de premsa. “Esta progressió queda palesa amb l’increment del 356% del pressupost, que passa d’una xifra de 117.052 euros l’any 2015 a 534.001 euros per al 2018”, ha afegit. “A més, només durant el 2017 s’ha donat ocupació a més d’una vintena de persones mitjançant diferents programes de formació i treball”.
 
Entre els projectes desenvolupats el 2017, destaca la recuperació del camí del riu Sénia, que, a més de donar nom a la Mancomunitat, és l'eix vertebrador del territori. En l’actuació es refarà este camí natural, d’uns 60 km, des de Sòl de Riu fins al naixement. El camí transcorre per set municipis valencians (Vinaròs, Sant Jordi, Traiguera, Sant Rafael del Riu, Canet lo Roig, Rossell i la Pobla de Benifassà) i tres de catalans (Alcanar, Ulldecona i la Sénia).
 
En alguns llocs el camí es desdoblarà pels dos costats i en altres se n'ampliarà el recorregut fins a punts turístics. L'any 2017 es va començar la part catalana, amb un ajut Leader que s'executarà enguany, mentre que a la part valenciana, per a la qual es demanarà una ajuda a l’Agència Valenciana de Turisme, s'espera poder-ho fer este 2018.