Intensifiquen els controls als camps del Montsià i Baix Ebre davant l’augment de robatoris d’olives

Els Mossos d’Esquadra han rebut una cinquantena de denúncies, a un mes de finalitzar la temporada

Es realitzen controls dels vehicles que surten i entren dels camps d'olives i dels punts de venda
Es realitzen controls dels vehicles que surten i entren dels camps d'olives i dels punts de venda | Agents Rurals
Elena Navarro
02 de febrer del 2018
Actualitzat el 04 de febrer a les 10:24h
Els Mossos d’Esquadra, juntament amb els Agents Rurals, han intensificat els controls als camps del Montsià i Baix Ebre per frenar els robatoris d’olives, que este any s’han incrementat notablement. Fins principis de febrer, a un mes per acabar la temporada, els Mossos han rebut una cinquantena de denúncies per furts d’olives, quinze més de les rebudes durant tota la temporada passada.

Este és un problema que es repetix cada temporada, però que s’accentua quan es dispara el preu de l’oliva, com ha passat enguany. Les accions per evitar estos furts passen per augmentar el control de furgonetes i vehicles que entren i surten de la zona de conreus de les dos comarques, sobretot a la zona de la plana del Montsià, on hi ha més camps d’oliveres. També es fan controls a als punts de venda, tant cooperatives com molins privats, per assegurar-se que qui va a vendre les olives tinga l’autorització corresponent.

Tot i això, les autoritats reconeixen que és complicat evitar tots els robatoris, ja que la extensió de terra és molt ampla i hi ha més de seixanta punts de venda a totes les Terres de l’Ebre. A més, també es troben dificultats per identificar qui és realment el propietari de les olives que es venen als molins i cooperatives, ja que a vegades, els autors de furts disposen d’una autorització del propietari d’un camp que utilitza per justificar les olives extretes d’altres terrenys.

Per totes estes dificultats, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals demanen màxima col·laboració als pagesos a l’hora d’estar alerta quan hi ha vehicles o persones desconegudes i denunciar quan es produix un furt, per petit que siga.