Cinc-centes persones participen en la Cursa «Lo Pastisset» de Benifallet

Es tracta de la primera prova puntuable del calendari ebrenc de curses de muntanya

Durant la jornada s'ha recollit roba i material esportiu per a la Creu Roja Tortosa i també s'han venut productes fets a mà per a la lluita contra el càncer
Durant la jornada s'ha recollit roba i material esportiu per a la Creu Roja Tortosa i també s'han venut productes fets a mà per a la lluita contra el càncer | Cedida
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:27h
Pere Aurell i Ragna Debats han estat els vencedors, en categoria masculina i femenina absoluta, respectivament, de la IX Cursa del Pastisset de Benifallet, primera prova puntuable del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, que ha arribat enguany als 500 inscrits.

Aurell (Merrell Chemo) ha fet els 28,1 km del recorregut en 2 hores, 44 minuts i 47 segons, mentre que Debats (Merrell Chemo) l'ha completat amb 3 hores, 2 minuts i 9 segons. Jessed Hernández (Inverse Team) ha estat el segon en arribar a la meta, amb un crono de 2 hores, 46 minuts i 22 segons, mentre que el tercer ha estat Joan Pol Vilà (Borges Trail), amb 2 hores, 48 minuts i 30 segons.

En categoria femenina, el segon lloc l'ha ocupat Montse Martínez (Tuga Wear) amb 03:21:31, i la tercera posició ha estat per Giulia Portaluri (Matxacuca) amb 03:34:51. El primer classificat local ha estat Raül Garcia i la primera classificada local Carme Folqué.
Lo Pastisset també ha inclòs una Cursa curta de 18,3 km que en categoria masculina ha tingut un pòdium format per Daniel Castillo amb un temps d'1 hora, 35 minuts i 27 segons; Salomó Guinovart, amb 1 hora, 38 minuts i 29 segons, i Robert Fontanet, amb 01:43:00.

Pel que fa a la categoria femenina, Mercedes Arco, amb 02:01:27; Paula Espinach, amb 02:04:02; i Maria Pilar Prades, amb 02:04:31; han estat les tres primeres classificades.
En la categoria júnior, Daniel Castillo i Salomó Guinovart han estat, primer i segon.Ramon Beltran, Sergio Coll i Jordi Vidal, han estat tercer, quart i cinquè, respectivament, que han estat els encarregats de pujar al pòdium júnior, ja que Castillo i Guinovart s'havien imposat en absolut.

La marxa curta (11,8 km) també correspon a la cursa cadet, en què Eric Lleti, amb una hora, 15 minuts i 21 segons s’ha fet amb el primer lloc. En segona posició  ha entrat Xavi Marza, amb una hora, 23 minuts i 1 segon; i el tercer lloc l'ha ocupat Marc Vallespí, amb 01:26:30. En categoria femenina, la vencedora ha estat Maria Tomàs, amb 01:52:14.

Lo Pastisset Solidari

La cursa, com cada any, ha tingut un accent solidari. En esta línia, durant la jornada s'ha recollit roba i material esportiu per a la Creu Roja Tortosa i també s'han venut productes fets a mà per a la lluita contra el càncer. En esta edició, les entitats compromeses i amb qui es compromet la cursa han estat la Creu Roja, Esport Solidari Internacional i l’Oncolliga de les Terres de l’Ebre.

La cursa ha assolit un notable èxit de participació i d'assistència i tant participants com acompanyants han pogut gaudir durant tota la jornada d'animació infantil amb inflables i activitats dirigides. La Cursa del Pastisset de Benifallet l’organitza l’Associació Fent Sendera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifallet i d'un bon nombre de patrocinadors, a més dels més de 200 voluntaris que fan possible la seua realització.