La família de l'artista Dèlia Boix dona una de les seues obres a l'Ajuntament de Tortosa

Es tracta d'un gravat a l'aiguafort del Portal del Romeu

La voluntat de la família de l'artista era que una de les seues obres
La voluntat de la família de l'artista era que una de les seues obres | Cedida
Redacció
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:06h
La família de l'artista Dèlia Boix (Horta de Sant Joan, 1940 - Tortosa, 2017) ha lliurat, este dijous a l'Ajuntament de Tortosa, una de les seues obres amb la voluntat que entre a formar part del fons patrimonial artístic del consistori. Es tracta d'un gravat a l'aiguafort del Portal del Romeu, que les dos filles de la pintora han donat formalment en presència de l'alcalde, Ferran Bel, i de la regidora de Cultura, Dolors Queralt.

La voluntat de la família de Dèlia Boix era que una de les seues obres "pogués ingressar en la col·lecció pictòrica de la ciutat per tal que en puga gaudir tota la ciutadania". L'alcalde ha agraït la donació pel gest en sí mateix i pel seu valor artístic, i ha recordat la vàlua professional i la dilatada trajectòria de l'autora.

Graduada en Arts Aplicades en l'especialitat de Gravat a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, Dèlia Boix va aprendre l'especialitat de gravat i dibuix amb Benet Espuny i amb Roberto Escoda. Al llarg de la seua vida ha fet nombroses exposicions individuals i ha participat en més d'un centenar de col·lectives. Ha impartit classes de dibuix, gravat i pintura, i ha rebut diversos premis de caràcter internacional. "La forma d'atansar-se conceptualment a l'obra de Dèlia no pot prescindir de les característiques bàsiques del seu art, gens sofisticat, senzill i honest, poderós i apassionat alhora", ha escrit el pintor i amic de l'artista Joan Rebull.

La filla de l'artista, Dèlia Andreu ha explicat que la seua mare "era una artista de vocació, constant en l'aprenentatge i en perfeccionar-se, en experimentar procediments, materials i textures. Va estar sempre en contínua evolució i va buscar en la pintura la seua forma d'expressar-se i donar a conèixer les seues vivències. Ella sempre deia que 'sense dibuix no hi ha pintura'".