'El documental' del 33 viatja, esta nit, a la Terra Alta

El programa s'immergix en la realitat d'esta comarca, històricament marcada pel conreu de la vinya i les cicatrius de la batalla de l’Ebre

El film se centra amb el viatge de l’Oriol, un comerciant de vins que cerca les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar.
El film se centra amb el viatge de l’Oriol, un comerciant de vins que cerca les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar.
Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat el 13 de gener a les 16:43h
El programa El documental del canal 33 es transporta, esta nit, a la Terra Alta, per descobrir la seua realitat i identitat. El documental s’anomena El moment. Un viatge a la terra del cerç, i se centra amb el viatge de l’Oriol, un comerciant de vins que cerca les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar.

Amb el seu recorregut, l’Oriol es troba amb diferents persones que l’ajuden a endinsar-se en la identitat d’esta comarca situada en un dels límits geogràfics del Principat, encara molt desconeguda per a molts. “Un territori immers en un moment d’il·lusió i que pensa en un futur més esperançador a través d’una tornada raonada i conscient al passat”, descriu la directora, Elisenda Trilla.

D'una banda, el retorn es dona amb la recuperació de la varietat de vinya tradicional, la garnatxa, un èxit palès en el seu reconeixement internacional gràcies als premis que va acumulant. I un segon retorn, en este cas menys remot, revisant les empremtes que la Guerra Civil va deixar tant a la terra com en les persones.

El moment. Un viatge a la terra del cerç és una producció de Setmàgic Audiovisual, amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament del Pinell de Brai. S'estrena este dijous a les 23.00 h al canal 33 i estarà disponible 30 dies a la pàgina del programa.
 

'El moment. Un viatge a la terra del cerç' from elisenda t. on Vimeo.