Mor d’un d’infart el president del Consorci d'Aigües de Tarragona, Albert Abelló

Tot just este capvespre estava previst l’últim Consell d’Administració de l’any del CAT que presidia el mateix Abelló

Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat el 23 de desembre a les 9:34h
Imatge de la presa de possessió d'Abelló com a president del CAT, segon per l'esquerra.
Imatge de la presa de possessió d'Abelló com a president del CAT, segon per l'esquerra. | CAT
El President del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Albert Abelló i Hierro, ha mort sobtadament a causa d’un infart a primera hora de la tarda d’este dimecres, 20 de desembre, mentre es trobava al seu despatx professional, prop del mercat de Tarragona.

La notícia ha sorprès el conjunt de la societat i a tots els membres del CAT. El director gerent, Josep-Xavier Pujol, ha mostrat la seva estupefacció. Tot just este capvespre estava previst l’últim Consell d’Administració de l’any del CAT que presidia el mateix Abelló. El Consell d’Administració i el personal han traslladat el condol a la família, en nom de tot el Consorci, tal com exposa el Consorci en una nota de premsa.

El 24 de juliol de 2016 el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va donar possessió del càrrec de President del CAT a Albert Abelló d’acord amb allò que es preveu als articles 5, 6 i 7 dels Estatuts amb relació als representants que designa la Generalitat de Catalunya.

Durant la seua presidència al CAT, s’ha posat en marxa la planta d’ozó per millorar la qualitat de l’agua i que va inaugurar el president de la Generalitat el passat 21 de juny. També tenia previst posar en marxa un ambiciós Pla Estratègic pel quadrienni 2018-2021, que feia unes setmanes s’ha enllestit.

Perfil del president
Albert Abelló era regidor i presidia el grup municipal PDeCAT a l’ Ajuntament de Tarragona des del juny de 2015. Tècnic en Automoció, format a les escoles ESADE i EADA, era un empresari que havia estat present en diferents iniciatives empresarials tant de l’àmbit nacional com internacional. Va ser President de la Cambra de Comerç de Tarragona des de l’any 2006 fins inicis del 2015, com també President de la Fundació Topromi, membre del Consell d’Administració del Port de Tarragona, i vicepresident de Catalunya Caixa. Com emprenedor, va recolzat sempre la innovació, el rigor professional, la capacitat de gestió i la implantació de noves formes de relació amb els consumidors.