L'Ajuntament d'Amposta preveu destinar 1 MEUR a polítiques actives d'ocupació el 2018

L'alcalde, Adam Tomàs, lamenta que l'aplicació de l'article 155 estiga alentit la sortida i resolució de convocatòries que podrien incrementar la inversió

Roda de premsa, este dilluns al matí, a l'ajuntament d'Amposta.
Roda de premsa, este dilluns al matí, a l'ajuntament d'Amposta. | Cedida
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:22h
L'Ajuntament d'Amposta preveu destinar un mínim d'un milió d'euros en polítiques actives d'ocupació durant el pròxim 2018. L'alcalde d'Amposta, el republicà Adam Tomàs, ha indicat, però, que esta xifra es podria incrementar si finalment es resolen tots els programes previstos.

En este sentit, ha lamentat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola estiga "alentint la sortida de programes" fet que, en estos moments, dixa pendent la convocatòria i resolució de la iniciativa Espais de Recerca de Feina i els programes de Garantia Juvenil. De moment, però, el consistori preveu acollir-se al programa 30 Plus, per inserir i formar 40 persones; contractar disset persones majors de 45 anys aturades de llarga durada; la iniciativa Fixa 40, per orientar i inserir persones de la Renda Garantida; UBICAT, per orientar i capacitat persones amb dificultats d'inserció; la contractació de joves en pràctiques menors de 30 anys; el programa ENFEINAT per a aturats de llarga durada; la formació en Certificat de Professionalitat d'Auxiliar de Comerç o la Borsa de Treball.

El consistori inclourà addicionalment al pressupost de 2018 la implementació de Plans Socials amb un pressupost similar. Tomàs ha valorat positivament els resultats dels programes gestionats per l'Àrea de Polítiques Actives d'Ocupació pel que fa a "les persones ateses que han trobat feina". D'acord amb les dades facilitades pel govern, 102 joves han trobat feina amb els programes de Garantia juvenil; 63 amb els Espais de Recerca de Feina; el 30 Plus ha permès donar l'oportunitat de treballar a una vintena de persones; el consistori també ha contractat, entre sis i dotze mesos, quinze persones més en plans d'ocupació; així com 30 més durant tres mesos de col·lectius vulnerables amb els Plans Socials.