Una conferència explicarà la batalla submarina viscuda a la costa de l’Ebre fa 100 anys

Amb esta xerrada, que se celebrarà el divendres 1 a les 19:30 h, es posarà punt i final a la quarta edició del cicle ‘Històries de la Mar de l’Ebre’

Tripulació del el submarí U-64.
Tripulació del el submarí U-64. | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:05h
Este 2017 es compleixen 100 anys de la Primera Guerra Mundial. Un dels esdeveniments menys coneguts d'aquella contesa va ser la guerra submarina mantinguda pels alemanys contra la navegació aliada al mar de l'Ebre, on només tres milles nàutiques separaven les aigües  neutrals del camp de batalla marí. Cent anys més tard, els vestigis d’estos fets són encara ben visibles a gran profunditat, sota el mar.

Un dels vaixells que va sucumbir en aquelles accions va ser el vapor francès Amiral de Kersaint, una nau que amagava una sorprenent historia enfonsada després de sostenir una cruenta batalla amb el submarí U-64 el 14 de setembre de 1917, succés en què Sant Carles de la Ràpita hi va tenir un paper protagonista en el seu desenllaç.

Una de les persones que millor coneix este capítol de la història de la Mar de l’Ebre és Josep Maria Castellví, membre de la Societat Catalana de Recerca Subaquàtica i estudiós dels derelictes de la I i la II Guerra Mundial a la Mar de l’Ebre.

El proper divendres 2 de desembre a les 19:30h al Museu de la Mar de l’Ebre, Castellví parlarà sobre aquell capítol de la història i mostrarà alguns dels documents que expliquen este tempestuós episodi viscut a la nostra costa.

Amb esta conferència es posarà punt i final a la quarta edició del cicle ‘Històries de la Mar de l’Ebre’, que organitza l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Museu de la Mar de l’Ebre en col·laboració del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i l’IRTA.