​L'Assemblea local de Demòcrates de Catalunya a Tortosa es dissol i estripa el carnet

En total, una cinquantena de militants s’han donat de baixa del partit | Mostren així, el seu desacord a la incorporació del partit a les llistes d’ERC

Sofia Cabanes
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:05h
Demòcrates de Catalunya es va constituir al territori el novembre de 2015 en un acte a sala del Centre Cívic de Ferreries
Demòcrates de Catalunya es va constituir al territori el novembre de 2015 en un acte a sala del Centre Cívic de Ferreries | Cedida
L’Assemblea local de Demòcrates de Catalunya a Tortosa ha informat en un comunicat que tots els seus membres han presentat la seua dimissió després que el partit haja formalitzat un acord per concórrer amb ERC a les llistes per a les eleccions al parlament del proper 21 de desembre. No només això, sinó que també es donaran de baixa del partit juntament amb la gran majoria de voluntaris del partit a Tortosa, una cinquantena de persones, segons ha confirmat a l’aguaita.cat la fins ara portaveu de l’Assemblea Local, Lídia Saura.

“És una decisió que respectem, però nosaltres no trobem el sentit a concórrer en unes llistes amb el que consideren que és el nostre rival i adversari, per a nosaltres això no té cabuda”, expressa Saura.

En la mateixa nota, els ja exmembres de Demòcrates asseguren que a banda de no compartir la decisió d’anar a les llistes amb ERC, tampoc en comparteixen d’altres “com el fet de no anar amb la llista del president Carles Puigdemont”.

“Nosaltres apostàvem per una llista unitària, però en veure que no ha estat possible, veiem amb bons ulls la llista del president. Puigdemont treballa amb una llista transversal, amb gent que aglutina persones de tots els sectors i procedències. No és una llista de partit, és una llista de gent que comparteix uns objectius comuns”, afirma Saura.

Saura subratlla que el seu aliat natural a Tortosa ha estat el PDeCAT, de fet, ella mateixa va ocupar el lloc 15è en les passades eleccions municipals en la llista encapçalada per Ferran Bel. “A nivell de Tortosa hem establert molt bona relació amb el PDecAT amb qui hem treballat conjuntament, per això per a nosaltres és antinatural l’aliança amb ERC. Igual com veiem malament que la gent de l’antiga Unió vage amb el PSC, també veig malament esta decisió”, afegeix.

Amb la baixa massiva dels militants a Tortosa, es pot considerar que Demòcrates de Catalunya queda dissolt “a dia d’avui” a la capital del Baix Ebre. “No podem saber què passarà en un futur, si hi haurà algú que voldrà refer l’assemblea local, però a dia d’avui el partit ha quedat dissolt”, referma Saura.

Demòcrates de Catalunya va ser creat per un grup d’antics dirigents d’Unió Democràtica escindits. Entre els seus principals impulsors es troben Antoni Castellà, Núria de Gispert i Joan Rigol.