Tortosa acull la Desena Jornada d’Administratius de l'ICS

Hi han participat més de 700 professionals

Redacció
16 de novembre de 2017, 16:11
Actualitzat: 16:21h
Una de les ponències de la jornada.
Una de les ponències de la jornada.
Un total de 754 persones, de les quals 571 ho han fet de manera presencial i 183, a través d’Internet, han participat este dijous en la 10a Jornada d’Administratius Sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), que s’ha celebrat este matí al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. 

La comunicació interpersonal i entre nivells assistencials, i les tecnologies de la informació i la comunicació han estat els temes principals de l'esdeveniment, que tenia com a lema “Comunic@’t”.

La resta de la Jornada ha alternat tres taules rodones amb la presentació de nou comunicacions orals, relacionades amb cadascun dels temes que s’han debatut a les taules.
 
La primera taula rodona –“Les persones, com ens comuniquem?”– ha tractat sobre la relació interpersonal des de l’òptica de la relació amb la ciutadania. La segona taula –“L’ús de les TIC; eines que ens ajuden a millorar”– s’ha centrat en el paper de les tecnologies de la informació per millorar la tasca diària dels professionals i l’atenció que ofereixen als pacients. A la darrera –“Un sistema sanitari accessible”– s’ha parlat sobre la tasca dels professionals administratius sanitaris en la millora de l’accessibilitat de la ciutadania als recursos sanitaris, i també sobre la participació dels pacients i els familiars en la gestió dels serveis de salut.
  
Abans de la cloenda s’ha lliurat el Premi al Millor Pòster que ha estat “El CAP, més a prop vostre” de l’Equip d’Atenció Primària Tortosa Est de l’atenció primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre.
 
La comunicació oral guanyadora ha estat “Acollida al taulell de les persones amb identitats i expressions de gènere diverses” de la Unitat Trànsit del CAP Manso de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat.
 
En total, els professionals de gestió i serveis de l’ICS han presentat més d’un centenar de treballs.