Els centres educatius de les Terres de l’Ebre aposten per una escola inclusiva

El ZER Mestral lidera esta iniciativa amb un projecte que vincula l’Escola Port Rodó amb la Fundació Mercè Pla

Escola Port Rodó
Escola Port Rodó | Blog de l'Escola Port Rodó
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:56h
L’obra de teatre Els Arrugats, quina troballa més dolça! és un projecte intergeneracional, transversal i interdisciplinari, que es porta a terme a l’Escola Port Rodó de Camp-redó, tots els dijous de les 11:00 a les 13:00h, en el qual docents, alumnat i famílies de l’escola i del centre ocupacional Verge de la Cinta treballen conjuntament cuina, decorats i literatura i, al mateix temps, assagen per preparar l’obra de teatre, que es representarà en breu al Teatre Ateneu de Tàrrega, al festival de Nadal de l’escola, i a la Mostra de Teatre Escolar del Baix Ebre, entre d’altres.
 
Esta iniciativa forma part d’un projecte global d’inclusió en què, a més de les escoles, s’hi han involucrat les entitats de l’entorn, les famílies i els municipis, per portar a terme experiències continuades en el temps i on hi participen conjuntament els alumnes dels centres educatius ordinaris i els alumnes del centre d’educació especial.
 
“És un projecte fet des de les petites accions, però el grau d’impacte és  immens. I ho és perquè allò que es realitza esdevé un bé comú i desperta sensibilitats. Totes les activitats parteixen d’un criteri fonamental: la normalitat; i d’una perspectiva: ajudar-nos interactuant i créixer de manera conjunta”, afirma el director de la ZER i de l’escola Port Rodó, Carlos Blanch.
 
Per la seua banda, la directora territorial d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, ha destacat “la importància que la inclusió estiga present a tots els nostres centres educatius, i ho faç d’una manera normalitzada, amb la implicació de tota la comunitat educativa, de manera que puguem afavorir el desenvolupament personal i social de tot el nostre alumnat”. En este sentit, Cid s’ha mostrat molt satisfeta amb la tasca que els centres educatius de Terres de l’Ebre estan portant a terme des del punt de vista de la inclusió, i més concretament amb les activitats que la ZER Mestral lidera en el projecte inclusiu, que inclou experiències diverses i enriquidores i  que engloben activitats esportives, artístiques, culturals i folklòriques, intergeneracionals, gastronòmiques, solidàries i de germanor.