Balfegó reclama a ICCAT augmentar en 36.000 tones la quota de tonyina roja al Mediterrani i l’Atlàntic Est

Esta mesura suposaria un augment del 57% del total de captures admeses

Vaixell tonyinaire de Balfegó
Vaixell tonyinaire de Balfegó | Cedida
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:49h
L’empresa calera Balfegó, especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina roja, reclama que ICCAT (Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlántica, per les seues sigles amb anglès) acorde un apujada de la quota de tonyina roja fins les 36.000 tones al Mediterrani i Atlàntic Est, cosa que que suposaria un augment del 57% del TAC (Total de Captures Admeses) per al 2020. Segons el Grup Balfegó, esta demanda va d’acord amb les conclusions de l’evaluació de l’stock de tonyina roja, realitzada pel Comitè Científic (SCRS) d’este organisme.

La companyia defensa que l’informe del Comitè Científic certifica “un increment evident de l’stock” i que, per tant, no hi ha sobreexplotació. Creu la “bona” situació d’esta espècie al Mediterrani i Atlàntic Oriental ha de servir per a que “els estats amb flotes que pesquen esta espècie puguen fer valdre internacionalment que han recuperat l’espècie en menys de 10 anys”, i també per “premiar als pescadors que van assumir i es van comprometre amb el pla de recuperació”, argumenta l’empresa calera en una nota de premsa.

A més, amb este reclam Balfegó assegura que “apunta cap a la millora de l’accés als consumidors d’un producte pesquer sostenible, de gran valor gastronòmic i reconegut per les seues propietats nutricionals com aliment saludable”.