El vent propaga un incendi a la cooperativa agrícola de Santa Bàrbara

Els danys obliguen a paralitzar la recollida d'olives durant uns dies

Imatge del Passeig de les Escoles de Santa Bàrbara, on es troba la Cooperativa.
Imatge del Passeig de les Escoles de Santa Bàrbara, on es troba la Cooperativa. | Tere Giné
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:09h
Els Bombers de la Generalitat treballen este diluns al matí en l'extinció d'un incendi que ha afectat la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, al Montsià.

Concretament, el foc, que ha començat poc després de tres quarts de set del matí i ha quedat controlat a un quart i mig de nou, ha calcinat una cinta transportadora i restes de fulla i pinyolada d'una nau d'uns 200 metres quadrats.

Segons ha relatat el gerent de la cooperativa, Lluís Cardona, a la Plana Ràdio, "el foc ha començat entre la fulla que sobrant de la neteja de les olives, que es porta a una empresa de gestió de residus. A causa del fort vent, les flames s'han propagat molt ràpid i també han quedat afectades les cintes de recepció de les olives".

Malgrat tot, sembla que els danys han quedat reduïts aquí i s'espera que en 4 o 5 dies l'activitat a la cooperativa, que es troba en plena campanya de l'oliva, puga continuar amb normalitat. Mentrestant l'entitat negocia amb altres cooperatives de la zona per tal que estes puguen recollir les olives dels pagesos de la zona que es veuen afectats.

A la zona, hi bufa un fort vent i es temia que les flames, que no han causat ferits, poguessin saltar a la nau del costat. Fins al lloc, s'hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers