El mestral entra amb força a les Terres de l'Ebre i pot superar el 140 km/h

En alguns punts del territori s'ha arribat, de moment, a ratxes de 155 km/h | Protecció Civil demana prudència en els desplaçaments

Els efectes del vent, a primera hora del matí, a la Ràpita.
Els efectes del vent, a primera hora del matí, a la Ràpita. | Sofia Cabanes
Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:59h
Protecció Civil va acticar este diumenge a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades generalitzades a partir del vespre i durant tot aquest dilluns. Segons el Servei Meteorològic, es podran superar durant el dia d'avui els 126 km/h a les cotes altes dels Pirineus i el nord de les Terres de l'Ebre i els 144 km/h a l'Empordà i al sud de les Terres de l'Ebre. Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72 km/h i a la resta de comarques de l'interior se situaran al voltant dels 90 km/h.

Durant tota la nit d'este diumenge el vent s'ha fet sentir amb força i ja ha superat els 100 km/h en alguns punts del territori. A l'estació meteorològica del Parc Natural dels Ports s'ha arrribat a ratxes de 115 km/h. Mentra que a Mas de Barberans s'han superat els 90 km/h i al Perelló s'ha arribat, de moment, a ratxes de 88km/h.

A primera hora del matí d'este dilluns s'han apreciat ja els efectes del vent en algunes poblacions. Amb contenidors desplaçats o caiguts, i elements dels mobiliàri urbà escampats pels carrers.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de vent s'intensificarà i tindrà la seua màxima afectació durant este dilluns. El vent bufarà de component nord i oest.

Per aquest motiu, Protecció Civil ha demanat que s'extreme la precaució en la mobilitat, així com en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.