El Govern de la Ràpita trenca el pacte municipal amb el PSC

ERC, ICV, SI i la regidora no adscrita exsocialista adueixen la decisió a la postura dels socialistes vers el moment polític actual | L'única regidora de la formació, Rosa Anglès, liderava les àrees de Turime i Comerç

Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:24h
Imatge d'arxiu del 9 de juny de 2015 quan es va presentar el pacte de Govern a la Ràpita. D'esquerra a dreta, Rosa Anglès, Josep Caparrós, Àlex Cervera i Carlos Sanchís.
Imatge d'arxiu del 9 de juny de 2015 quan es va presentar el pacte de Govern a la Ràpita. D'esquerra a dreta, Rosa Anglès, Josep Caparrós, Àlex Cervera i Carlos Sanchís. | Sofia Cabanes

La regidora del PSC a l’Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès deixarà de formar part del Govern municipal.

En un comunicat remès als mitjans, el Govern municipal, conformat per ERC (6 regidors), ICV (1 regir) SI (1 regidor) i la regidora no adscrita i exregidora del PSC Conxi Vizcarro, informa que ha pres la decisió que el PSC, representat únicament per Rosa Anglès, no continue dins el Govern.

Després de les eleccions municipals de 2015, el PSC, amb dos regidors, va entrar a formar part de l'equip de Govern de la Ràpita, juntament amb ERC, ICV i SI. Poc després d'haver tancat el pacte municipal, el cap de llista dels socialistes, Josep Pitarch, va renunciar a l'acta de regidor arran dels mals resultats obtinguts. Fins a l'octubre, les dues regidores del PSC a la Ràpita havien estat Rosa Anglès i Conxi Vizcarro. Esta segona, però, va decidir abandonar el grup municipal després dels fets de l'1 d'Octubre a la Ràpita en desacord amb la postura del partit.

Segons argumenta l’equip de Govern, l’actual situació que està vivint el país i el posicionament del PSC vers l’aplicació de l’article 155 i l’empresonament del vicepresident de la Generalitat, de sis consellers i dels representants d’Òmnium Cultural i de l’ANC, “han estat els motius que han fet que els grups que formen part del Govern Municipal de la Ràpita hagin pres aquesta decisió”.

L’alcalde, Josep Caparrós, ha volgut destacar que “en cap cas hi ha hagut problemes personals amb la portaveu del PSC, Rosa Anglés, però la situació del país no permet continuar amb el pacte que es va signar a principis de la legislatura”.

Els regidors de l’equip de Govern han agraït la faena desenvolupada per Anglès al capdavant de les regidories de Turisme i Comerç.