La bandera d'Espanya oneja per primer cop a la seu de la Generalitat a Tortosa

Des que va ser inaugurat, mai s'havia hissat la bandera espanyola

Coindidint amb la vaga general, molts vianants s'han adonat que avui oneja la bandera espanyola a l'edifici de la Generalitat.
Coindidint amb la vaga general, molts vianants s'han adonat que avui oneja la bandera espanyola a l'edifici de la Generalitat. | Cedida
Sofia Cabanes
08 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:31h
Des del juliol passat, quan va ser inaugurat el nou edifici de la Generalitat a Tortosa, on es concentren diferents departaments i seus territorials de les Terres de l'Ebre, mai hi havia onejat la bandera espanyola. 

Este dimecres a primera hora del matí, però, coincidint amb la jornada de vaga general, algunes de les persones que cada dia passen per allà s'han adonat que als màstils oficials, juntament amb la Senyera també s'hi havia hissat la bandera espanyola.

Fonts del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre han indicat que va arribar una queixa ciutadana alertant que no s'havia hissat la bandera espanyola en este edifici institucional i per això s'ha hissat. De fet, es va tornar a penjar este dimarts a la tarda.

Ara fa just una setmana, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, era cessat del seu càrrec en virtut de les mesures aplicades a l'empara de l'article 155 de la Constitució pel govern espanyol. 

Precisament avui, a partir de les 12 del migdia, està previst que surte una manifestació des de la Plaça Gerard Vergés, on es troba l’edifici de les seus de la Generalitat, en defensa de les institucions catalanes i per la llibertat dels presos polítics. La manifestació arribarà fins la plaça del Carrilet. 
 

Ara hi onegen la senyera i la bandera d'Espanya. Foto: Cedida