El testimoni d'un noi de Camarles detingut per insultar els antidisturbis a Facebook per la violència de l’1-O

Va passar 6 hores a comissaria i ara s'ha de presentar cada dilluns al jutjat. Com ell, també va ser detingut un jove de la Cava

Dani Martínez, en una imatge del 27 d'octubre a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
Dani Martínez, en una imatge del 27 d'octubre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. | Cedida
Sofia Cabanes
03 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:06h
Els missatges de ràbia i indignació contra la brutalitat policial exercida pels antidisturbis el dia 1 d’octubre poden sortir molt cars. Fa uns dies, es coneixia el cas de dos joves de Lleida que han estat detinguts, però això també ha passat a les Terres de l’Ebre. Dani Martínez, un jove camarlenc, ha estat detingut per la Policia Nacional i ara mateix es troba pendent de judici per un delicte d’incitació a l’odi. L’aguaita.cat ha pogut recollir el seu testimoni. Com ell, un company seu de Deltebre, també va ser detingut.

“Arran de tot el que va passar l’1-O i de la violència exercida contra la gent que va anar a votar, estava indignat, rabiós, impotent, per tanta brutalitat,...perquè va ser totalment injust”, exposa este jove camarlenc, que treballa en l’àmbit de la seguretat i que este dijous al vespre va participar en la reunió dels agredits a la Ràpita amb advocats per articular les denúncies pels fets de l’1-O.

“Vaig publicar, com ha fet moltíssima gent, coses al Facebook i, en un comentari vaig posar que són uns fills de puta i que algun dia ho pagarien”, reconeix. El seu és un perfil molt actiu a la xarxa social, on comparteix notícies sobre el procés català. També va fer un comentari a la publicació d’un company seu de la Cava -també detingut-, que havia escrit, referint-se als antidisturbis que eren uns “assassins a sou”. “Jo li vaig contestar que encara em tocaria baixar i fer fora a estos malparits”, afirma.

Segons exposa en Dani, no va tardar a rebre un missatge privat, que segons sospita, es tracta del perfil fals d’un agent de la Policia Nacional. “Em va dir que estava posant en perill la vida de la seua dona, la seua filla i ell i que emprendria accions legals contra mi.  Jo li vaig dir que això no era veritat i que podia estar ben tranquil, fins i tot li vaig donar el meu número de telèfon per si volia parlar directament amb mi i aclarir les coses, però ja no em va contestar”, explica el jove de Camarles. “Crec”, afegeix, “que és la persona que m’ha denunciat”.

Dimarts passat, a les 9 menys 10 del matí, es van presentar a la casa on viu actualment quatre agents de la Policia Nacional vestits de paisà. “Em van informar que estava detingut per una denuncia per insults i odi a Espanya. Em  van emmanillar i em van tenir 6 hores detingut a comissaria. Em van emmanillar molt malament, fins i tot se’m va posar la mà blava”, recorda, "em vaig acollir amb meu dret a no declarar". Després de comparèixer als jutjats de Tortosa, li han aplicat mesures preventives i ara s’ha de presentar cada dilluns als jutjats fins que se celebre el judici.

“Estic indignant. Em tracten com si fos un terrorista. Només he expressat la meua opinió, no he pegat a ningú. Ells sí i no els hi ha passat res”, conclou.