El delegat del govern a l’Ebre manté l’agenda, però no amaga «preocupació» pels efectes del 155

Els juristes estan fent una lectura de tot el que representa el 155 i de les possibles afectacions al territori | Tots els directors territorials han acudit este matí als seus llocs de treball

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, treballant este dilluns 30 d'octubre al seu despatx, amb la foto del president Puigdemont a la paret.
El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, treballant este dilluns 30 d'octubre al seu despatx, amb la foto del president Puigdemont a la paret. | Cedida
Sofia Cabanes
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 17:08h
El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha acudit a treballar amb normalitat este dilluns al matí al palau Abària de Tortosa, on es troba el seu despatx. Així mateix ho han fet la resta de directors territorials a les seues respectives seus.

L’entrada en vigor de les mesures impulsades pel govern espanyol a l’empara de l’art. 155 de la Constitució espanyola implica, entre d’altres, el cessament del president Carles Puigdemont, del vicepresident Oriol Junqueras i també de tots els consellers del govern, a més de l’extinció i els cessaments d’òrgans com el Diplocat, el Consell per a la Transició Nacional, els representants de la Generalitat a Brussel·les i Madrid, el cessament del cap i del major dels Mossos i del secretari general d'Interior de la Generalitat. Dels 5 decrets aprovats en virtut del 155, no se’n desprèn, però, que hagen de ser cessats els alts càrrecs del govern, entre els quals es troben els delegats i els directors territorials de la Generalitat, per això la situació es viu al territori amb una certa confusió.

“Nosaltres el que hem fet este matí és mantenir l’agenda amb normalitat, continuem treballant per a la ciutadania. Els juristes de la casa estan fent una lectura de tot el que representa el 155 i de les possibles afectacions a la delegació territorial de les Terres de l’Ebre. He parlat també amb cadascun dels directors territorials per informar-los i ells m’han confirmat que han acudit a la faena”, explicava en declaracions a l’aguaita.cat Pallarès.

Pallarès ha recalcat que tant ell com els directors territorials van ser nomenats pel president de la Generalitat, i que depenen del departament de Vicepresidència, “el meu immediat superior és l’Oriol Junqueres”, ha subratllat. Així mateix, ha insistit que “l’agenda es manté amb normalitat” i que no s’ha rebut “cap notificació absolutament de ningú, ni de vicepresidència de la Generalitat ni per part del govern espanyol”.

Tot i la normalitat aparent, Pallarès reconeix, però, que la situació és “preocupant”. “Ens precupa molt la situació, bàsicament pel funcionament del dia a dia. És una situació nova. Per una banda, la declaració de la República per part del Parlament i, per una altra, ens trobem amb la intervenció del govern estatal a través de l’article 155, evidentment que estem preocupats”, expressa.

Preocupació pels ajuts LEADER

D’entre els projectes importants del dia a dia que es troben a la taula i que han començat a generar preocupació es troben els ajuts LEADER, que afecten a petites i mitjanes empreses.” Ja he rebut alguna trucada preguntant-m'ho. Vull pensar que tots estos temes que estan engegats i que afecten al normal funcionament de l’Administració continuaran de la mateixa manera, espero i desitjo que l’administrat no note de cap de les maneres la situació creada pel 155 o per la declaració de la República”, ha manifestat el delegat del govern a l’Ebre.

Per últim, Pallarès s’ha abstingut d’opinar sobre la necessitat o no d’acudir a les eleccions convocades el pròxim 21 de desembre: “No hem tingut temps de valorar-ho, a partir d’avui tindrem reunions a nivell de partit. Com tots sabeu jo formo part del PDeCat i faré el que la direcció del meu partit considere oportú”, ha conclòs.