La pressió de les bases d'ERC de Móra la Nova acaba amb el pacte de govern amb el PSC

L'agrupació local dels republicans lamenta la laxa oposició i crítica del PSOE i el PSC a les càrregues policials de l'1-O que també van afectar el municipi

Façana de l'ajuntament de Móra la Nova, en una imatge d'arxiu
Façana de l'ajuntament de Móra la Nova, en una imatge d'arxiu | S. Berbís
ACN
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:03h
El pacte de govern municipal entre ERC i PSC a Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, s'ha trencat. Les bases del grup local dels republicans han pressionat els regidors de l'equip de govern per acabar amb l'acord, molestos per la resposta del PSOE i el PSC a les càrregues policial de l'1-O, un assetjament policial que també va patir el municipi. Els dos regidors del PSC, que assumien dos tinences d'alcaldia, deixaran gradualment les regidories, que abandonaran a final de mes.

ERC seguirà governant en minoria (té 5 regidors, en front dels 4 del PDeCAT i els 2 del PSC que ara formaran l'oposició) i confia seguir trobant el consens necessari per la governabilitat. L'alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, ha explicat que el trencament s'ha fet de manera "pactada i consensuada" ja que no es vol alterar "la convivència ciutadana".

Com ha reconegut l'alcalde, el trencament de l'acord de govern amb el PSC, que ha estat "molt fructífer", ha estat conseqüència de la pressió política nacional i la tensió generada arran dels fets de l'1-O. "La política nacional ha passat factura a la política local. Les bases ens han pressionat perquè no estan contents amb el pacte i les declaracions del PSC – del PSOE- no ajuden", ha apuntat l'alcalde. 

El trencament del pacte s'ha fet amb consens i de manera pactada i la renúncia a les regidories per part dels dos edils socialistes es farà gradualment dins a final de mes, un cop s'haja celebrat la Fira de Móra la Nova, un dels esdeveniments econòmics i socials més importants del municipi i la comarca. "La convivència ciutadana està per damunt de tot, però la fira és un vaixell molt important, els hem demanat que continuen col·laborant amb nosaltres fins a final de mes i ho han entès perfectament. Serà una sortida més pautada, més senzilla i menys traumàtica que el més important per sobre tot són els interessos del poble", ha defensat Moliné. 

ERC seguirà governant amb minoria a Móra la Nova. La secció local "no veu amb bons ulls" intentar un pacte amb el PDeCAT. Els republicans buscaran pactes puntuals per seguir governant, estan sobre la taula els pressupostos de 2018 i treballaran per aprovar-los. "No tenim cap retret al PSC, però necessitem agafar oxigen i distància i era imprescindibles, El PSC ho ha entès també tenen les seues pressions. La política nacional ho està complicant tot molt", ha lamentat el batlle. "L'actuació de la Guàrdia Civil ha posat les sensibilitats a flor de pell aquí a Móra la Nova. Això ha ferit moltes sensibilitats", ha sentenciat.

També avui s'ha fet públic el trencament del pacte entre Esquerra i els socialistes al Consell Comarcal del Montsià