Ebrergent culmina amb un acte públic al Pati i busca emergir com a col·lectiu d’artistes amb inquietuds

La cita és diumenge 15 d’octubre i servirà per llençar la convocatòria 2018 del projecte

Fotograma d’un dels audiovisuals que integren el projecte Locus Solus #0.
Fotograma d’un dels audiovisuals que integren el projecte Locus Solus #0. | Cedida
Redacció
10 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:04h
El projecte #ebrergent, impulsat de manera conjunta per la Direcció General de Joventut del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre, culminarà este diumenge 15 d’octubre en un acte de debat col·lectiu al Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, en el qual es busca la participació activa de joves artistes del territori que se senten interpel·lats a incorporar-se al projecte.

L’objectiu és que a partir d'este acte puga emergir un col·lectiu estable d’artistes disposat a compartir les seues inquietuds i traslladar-les al conjunt de la societat, treballant d’una forma col·lectiva.

Així la cita del diumenge, que porta per títol “Ebrergim?”, servirà d’una banda per explicar Locus Solus #0, l’exposició creada de manera col·laborativa pels cinc artistes que han participat en l’última edició d’#ebrergent (Oriol Fuster, Joana Gil, Laia Ortiz, Liam Fuster Cabrera i el col·lectiu Avalancha integrat per Sergi Casero, Víctor Ramírez i Elena Blesa) i que fins al 22 d’octubre es pot visitar a Lo Pati; i per una altra per llençar la convocatòria #ebrergent 2018.

“El que busquem és continuar la dinàmica iniciada el 2016”, apunten estos cinc artistes. I és que la convocatòria 2016/2017 d’Ebrergent ja va trencar motlles transformant este certamen d’art jove competitiu en un projecte col·lectiu. El resultat ha estat l’exposició Locus Solus a Lo Pati i el bloc Ebrergent 2017. A més s’han assentat les bases d’un col·lectiu d’artistes joves del territori disposats a continuar treballant conjuntament i que amb la convocatòria 2018 es pretén ampliar per impulsar nous projectes.

En l’acte de diumenge intervindran els artistes que han participat en l’última convocatòria d’Ebrergent i hi exposaran les seues inquietuds, els temes que els preocupen com artistes i com a joves, el relat que han pogut construir a partir de les seues trobades en diferents punts del territori que els eren comuns i que els han servit d’excusa per posar en comú les seues idees. Es tracta d’un acte obert a tot el públic que començarà a les 12:00 del matí i finalitzarà amb un vermut.

“Hi ha artistes jóvens al territori? Què fan? Què els mou? Com són? Com sobreviuen?” Són algunes preguntes que volen respondre i les fan servir a mode de crida a través de les xarxes socials de Lo Pati, el perfil d’Instagram @ebrergent i la pàgina web ebrergent.lopati.cat  on hi ha penjats els audiovisuals i reflexions del projecte Locus Solus.