El PSC de la Ràpita respecta la marxa de Vizcarro, però no compartix els motius

Llista del PSC en les passades eleccions municipals.
Llista del PSC en les passades eleccions municipals. | Cedida
Redacció
06 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:39h
L’Agrupació Local del PSC de la Ràpita ha emès un comunicat després de la sortida del grup municipal de la regidora Conxi Vizcarro, que ha decidit passar a ser regidora no adscrita arran del que considera una reacció “tèbia” vers les violentes càrregues policials perpetrades contra els votants de l’1 d’Octubre.

Segons exposen els socialistes, la decisió de Vizcarro “va ser anunciada per sorpresa, poques hores abans de presentar l'escrit per abandonar la nostra formació, en un moment políticament molt complex i delicat per la situació que està vivint Catalunya”.
El PSC rapitenc “respecta” la decisió de Vizcarro, que formarà part del ple com a regidora no adscrita i continuarà mantenint la regidoria de Governació. No obstant, manifesten que no estan d’acord “amb una part de les seues declaracions”.
 
Els socialistes rapitencs defenses que el PSC va condemnar “des del primer moment” les càrregues policials. “Aquell mateix matí ho va fer el nostre Primer Secretari Miquel Iceta, el 1r Secretari de la Federació de les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega i la nostra portaveu municipal Rosa Anglés. També ho va fer aquesta agrupació local a més de destacats dirigents i diferents càrrecs públics del PSC”, asseguren.

També defensen que han demanat la dimissió de Rajoy, “el veritable culpable de les càrregues policials desproporcionades” i que també han demanat “la reprovació de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria”.

En tercer lloc subratllen que “els càrrecs públics, les agrupacions locals i els militants socialistes” han estat presents a les manifestacions de rebuig de les càrregues policials “indiscriminades i antidemocràtiques, especialment al nostre poble, on hem volgut fer costat a les víctimes”. “I perquè quedi clar, ens reafirmem amb tot allò que hem dit des de diumenge. No som independentistes, però rebutgem amb tota la contundència les càrregues policials del passat diumenge” i afegeixen que “el diàleg és l'única via per a solucionar un problema polític, només la política amb majúscules ens pot treure de l'atzucac”.

Per últim l’única regidora que a partir d’ara conformarà el grup municipal, Rosa Anglès, ha reafirmat el seu compromís amb el Govern municipal que lidera ERC:  "vam entrar al govern municipal amb la clara voluntat de treballar pel nostre poble, com sempre hem fet, i el pacte que diverses forces vam subscriure se circumscrivia a l'àmbit de la política municipal i així desitgem que continuï sent", conclou. 

L'Agrupació local del PSC, així mateix, dóna les gràcies a Vizcarro "pels anys compartits". "Valorem positivament les seues aportacions i la seua tasca tant a l'Agrupació com al Grup Municipal".