Una cinquantena de tractors i vehicles marxen per Tortosa per la democràcia i el dret a vot

Els pagesos de les Terres de l'Ebre protesten davant la seu d'Hisenda i travessen tota la capital ebrenca en una marxa lenta aplaudida pels vianants

Els pagesos han desfilat amb tractors i vehicles pel centre de Tortosa, este divendres.
Els pagesos han desfilat amb tractors i vehicles pel centre de Tortosa, este divendres. | ACN
ACN
29 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Una cinquantena de tractors i altres tipus de vehicles han participat, a Tortosa, a la marxa lenta convocada pels sindicats Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). La columna de tractors ha arrencat des de l'esplanada de la cooperativa Soldebre i s'ha dirigit a la seu d'Hisenda a Tortosa on han fet sonar els clàxons i han cridat consignes pel dret a vot i la llibertat, entre els aplaudiments de molts vianants que els han agraït el gest de protesta. Després han recorregut tot el centre comercial de Tortosa i han acabat al Passeig de Ribera, on han llegit el manifest. Allí han animat a tothom a participar en el referèndum de diumenge, han cantat els Segadors i han cridat per la "independència". Els agricultors descarten tornar a treure els tractors este proper cap de setmana però defensen que estaran als col·legis electorals entre tota al societat civil que defensarà la convocatòria.

Els pagesos s'han concentrat a quarts de deu a l'esplanada de la cooperativa Soldebre, al barri de Ferreries de Tortosa. Han aparcat els tractors i han esmorzat i acte seguit han iniciat una marxa lenta que ha passat en primer lloc per la delegació d'Hisenda. No si han pogut aturar com havien previst inicialment però hi ha desfilat fent sonar els clàxons i amb crits de 'Votarem'. Després han enfilat el pont de l'Estat i han circulat pel centre comercial de Tortosa, fins arribar al passeig de Ribera, a tocar del riu Ebre on s'han aturat per llegir el manifest. Durant el recorregut molts vianants s'han aturat per aplaudir i agrair el gest dels pagesos.

Els agricultors han assegurat que estaran al costat de la societat civil per defensar el dret a decidir. "Jugarem el paper que farà tota la ciutadania a favor dels drets i les llibertats. Anirem als col·legis i farem el que calgui fer. No sortirem amb tractors però tenim clar que la nostra pagesia i la nostra gent és estar al costat de la resta de la societat de bon matí, als col·legis electorals", ha defensat Hilari Curto, coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre. 

Curto ha agraït l'esforç d'alguns dels participants, sobretot els de la Terra Alta, i ha destacat el caire "ordenat i pacífic" de la marxa. El coordinador d'UP ha llegit el manifest que signen també JARC i FCAC per denunciar "la violació de drets civils" i l'actuació desproporcionada de els forces judicials i policials.