La Guàrdia Civil intervé la web de l'ANC sense notificació prèvia

Així ho han confirmat des de l'entitat independentista | Jordi Sánchez assegura que els informàtics ja estan treballant per restablir-la | La web empaperem.cat també ha estat tancada

Jordi Sánchez, president de l'ANC
Jordi Sánchez, president de l'ANC | ACN
Redacció
25 de setembre del 2017
Actualitzat el 26 de setembre a les 11:50h
La pàgina de la web de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat intervinguda per la Guàrdia Civil sense notificació prèvia, segons han informat des de l'entitat independentista. Adrià Alsina, el cap de comunicació, ho ha comunicat a través del compte de Twitter: "Ja hi som. A Espanya la Guàrdia Civil ja pot tancar el web d'una entitat privada legal sense notificació prèvia. Hola, dictadura".

Alsina ha acompanyat la piulada amb una captura de pantalla del web clausurat amb el logotip de la Guàrdia Civil i la llegenda "Este dominio ha sido intervenido y se encuentra a disposición de la Autoridad Judicial".
 En un primer moment sembla que només les connexions operades per Orange no hi han pogut accedir, però tot apunta que esta intervenció s'estendrà a la resta d'operadores en poques hores.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha denunciat este fet que va contra "la llibertat d'expressió". També ha apuntat que els informàtics de l'entitat estan treballant per refer-la. "En estos moments tenim els telèfons col·lapsats d'informàtics que s'han ofert a treballar-hi", ha explicat, "perquè la llibertat d'expressió siga existint al país tot i les intencions del govern espanyol", ha reblat.

Cal recordar que este dissabte el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha "autoritzat el bloqueig" dels webs o dominis d'Internet que apareguen "publicitats a qualsevol compte o xarxa social oficial" de qualsevol dels membres del govern.

La web empaperem.cat també

A banda de la pàgina de l'ANC, la web empaperem.cat també ha estat tancada per la Guàrdia Civil. "Nou atac a la llibertat d'expressió", han apuntat, mentre oferien un altre enllaç on poder descarregar-se els cartells.