Els 103 objectes que ha confiscat la Guàrdia Civil als cupaires d'Alcanar

Comença la campanya del referèndum

Una  de les identificacions d'aquesta nit
Una de les identificacions d'aquesta nit | CUP
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:30h
La CUP i ERC han denunciat a través d'alguns dels seus comptes de Twitter que durant la nit de dijous a divendres policies locals, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil han identificat persones i han requisat material de campanya del referèndum de l'1-O. Els incidents s'han registrat coincidint amb l'inici de campanya, durant la tradicional enganxada de cartells arreu de Catalunya, a poblacions com Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Masquefa, Figueres, Llagostera, Premià de Mar i les Cases d'Alcanar.

Agents de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita han identificat tres persones de la CUP que participaven en la campanya a les Cases d'Alcanar i se les han endut a la caserna de la Rpapita. Allà han requisat diversos objectes i després els han deixat anar.

L'acta que la Guàrdia Civil ha aixecat sobre est intervenció a les Cases s'ha filtrat i ja corre per les xarxes socials (llegiu a sota). Les tres persones que han estat identificades s'han negat a signar-la. En concret, el document diu que s'han confiscat els següents objectes:

- 70 carteles con el siguiente contenido: “Vota sí, viure vol dir prendre partit. Referèndum 1 d'octubre.
- 30 carteles pequeños con el idem contenido que el anterior.
- Un bote de pintura conteniendo cola de pegar, un palo y una escoba.