Movem Tortosa denuncia la manca de papereres i la seua mala distribució a la ciutat

També han manifestat que el contracte de neteja porta més de 2 anys caducat t i "a dia d’avui no hi ha cap informació de la redacció del nou contracte"

El grup municipal portarà al ple la proposta de realitzar una planificació en la distribució de papereres de manera ''correcta i proporcional''
El grup municipal portarà al ple la proposta de realitzar una planificació en la distribució de papereres de manera ''correcta i proporcional'' | Cedida
Redacció
12 de setembre del 2017
Actualitzat a les 18:09h
El grup municipal Movem Tortosa, a través del seu portaveu, Jordi Jordan, ha presentat una moció que denuncia la manca de papereres i la seua mala distribució a la ciutat, i que es tractarà al ple municipal del proper dilluns 18 de setembre.

En este sentit, Jordan ha presentat la diagnosi que ha fet Movem Tortosa de la situació de les papereres a la ciutat de Tortosa. En primer terme, recordat la reiterada denúncia de l’estat del contracte de neteja que ''porta més de 2 anys caducat i a dia d’avui no hi ha cap informació de la redacció del nou contracte'', explica el grup polític en una nota de premsa. També subratllen que ''l’equip de govern va votar en contra de l’estudi de la possibilitat de remunicipalització del servei de neteja''. Així mateix, també han defensat que hi ha una manca de civisme per part de la ciutadania.

Jordi Jordan, mitjançant la visualització de diversos plànols de la ciutat, ha manifestat que ''hi ha una manca de planificació per part de l’equip de govern en la distribució de papereres a Tortosa. Existeixen zones de nova construcció en un nombre adequat, o fins i tot, elevat. De la mateixa manera s’han presentat zones de Tortosa on no es troben papereres, o bé, com exemple, la zona peatonal de Sant Blai, on només hi ha una paperera per a tot el trajecte''.

Per este motiu, que el grup municipal portarà al ple la proposta de realitzar una planificació en la distribució de papereres de manera ''correcta i proporcional'', així com, papereres amb espai per a burilles de cigarretes i amb divisió per afavorir el reciclatge. Finalment, per a combatre la manca de civisme, es proposa una planificació de campanyes educatives constants i la creació de l’agent cívic per a dissuadir esta actitud.