El Sant Crist de la Puríssima baixarà per l'Ebre com ho va fer el 1653

La Confraria del Sant Crist de la Puríssima organitza l'exdeveniment | La imatge serà conduïda pel riu fins a l'embarcador del Club de Rem, des d'on s'iniciarà una processó per la ciutat

Fragment del cartell de l'esdeveniment d'este dissabte.
Fragment del cartell de l'esdeveniment d'este dissabte. | Cedida
Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:16h
Dissabte vinent, 9 de setembre, Tortosa evocarà un fet succeït l'any 1653, quan la venerada imatge del Sant Crist de la Puríssima, escolpida en fusta a Itàlia, arribà pel riu Ebre fins a Tortosa després de navegar pel mar passant diverses vicissituds i un risc de naufragi.

La Confraria de la Puríssima ha volgut recordar este fet i el proper dissabte el Sant Crist tornarà a solcar l'Ebre en un recorregut entre la platja de la Xiquina i l'embarcador del Club de Rem. Una vegada desembarcada (21.30h), la imatge recorrerà els carrers de la ciutat de Tortosa en processó fent el següent recorregut: av. Lleida (vorera), Argentina, Cervantes, Sant Blai, Mercaders, plaça Gerard Vergés i Montcada. En arribar a l'església de la Puríssima, es farà una cerimònia religiosa de recepció.

La secretària de la Confraria, Cinta Fontanet, ha explicat que el proper 14 de setembre és l'Exaltació de la Creu i "per això es vol celebrar esta data portant el Sant Crist pel riu tal i com va fer quan va arribar a Tortosa”. Així mateix, expressa la voluntat de commemorar aquesta festa els propers anys. “El Sant Crist de la Puríssima, després de més 350 anys a la nostra ciutat, és venerat i estimat per molta gent, i forma part del patrimoni cultural de Tortosa i les Terres de l'Ebre", afirma Fontanet.