La Torre de l’Espanyol acollirà la 8a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

El conseller de Cultura, Lluís Puig, inaugurarà la festa i el conjunt ebrenc Pepet i Marieta, la conclourà

Imatge de la 7a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre
Imatge de la 7a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre | Cedida
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:12h
La Torre de l’Espanyol acollirà la 8a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, que tindrà lloc el dissabte dia 16 de setembre a les 17.00h de la tarda a la plaça de l’Església del poble. L’esdeveniment està organitzat per l’associació Lo Fardell -que va recuperar la jota de la Torre de l’Espanyol al 2013- i el Consell Comarcal riberenc. Durant la festa es ballarà esta jota que tradicionalment es balla per Sant Antoni, al voltant d’una foguera, durant el descans de les anomenades “dansades” i de “l’espenta”.

En esta vuitena edició l’encarregat de donar el tret de sortida serà el conseller de Cultura, Lluís Puig, que participarà per primer cop a la festa. Precisament el conseller va guanyar l’any 1984 el Premi Nacional de Dansa amb la seua proposta de coreografia per a la Jota del Peuet.
També, i per segon any consecutiu, hi haurà una subhasta de coques dolces entre els assistents, un berenar popular, una mostra de productes artesans i la ballada de les 16 jotes dels 16 pobles i EMD de la comarca, acompanyats per la Banda de Música de Benissanet.

Mireia Grangé, coordinadora de la festa, subratlla que és una ballada oberta a tothom: “Tothom qui vulga pot sortir a la plaça a ballar. No es necessita saber-ne, només tenir ganes de xalar al costat d’altres persones que els poden ensenyar a puntejar”.

Per cloure la ballada, enguany el grup convidat és l’ulldeconenc Pepet i Marieta, que presentarà el seu darrer disc, La revolució dels somnis, que mesclarà amb els seus èxits anteriors i les seues jotes. Totes les activitats, inclòs el concert de Pepet i Marieta, són d’entrada lliure i gratuïta.