Un any complit, i molt per fer

Redacció
24 d'octubre del 2013
D’aquí a dos setmanes, el 9 de novembre, farà un any que aguaita.cat va començar a fer-se camí en un panorama mediàtic amb evidents símptomes de desolació en molts aspectes. Amb recursos limitats, un gran repte al davant i molta il·lusió, -els mateixos ingredients que estan impulsant avui dia projectes de tot tipus-, les promotores d’este nou mitjà ebrenc van creure que en esta complicada societat actual hi tenien un espai en el que fer créixer un mitjà amb identitat pròpia, posant com a principis bàsics la independència, la ferma convicció que cal apostar per una democràcia renovada, la voluntat d’oferir més mecanismes de participació a la ciutadania i la cura per la qualitat periodística.

En este camí encara en curs, durant el que hem comptat amb la col·laboració inestimable d’un bon equip de gent que hi ha cregut des del principi, des de bloggers fins a lectors incondicionals, tècnics informàtics, assessores lingüístiques o articulistes esporàdics, hi ha hagut sacrificis i esforços juntament amb satisfaccions i reptes assolits a parts equilibrades, i ens situem al punt necessari de passar balanç, revalidar el compromís contret i avaluar les mancances per plantejar noves fites necessàries.

Creiem que ha arribat el punt de reforçar este projecte ebrenc, obrint-lo a una aliança amb el convenciment que ha de donar més projecció al territori del que informem i que entre tots mirem de fer avançar en la configuració de l’estat propi pel qual lluitem. Esta aliança que comença avui amb el grup NacióDigital ha de servir per donar un punt més de professionalització a n’este mitjà que seguix aspirant a guanyar-se i no trair la confiança de cada cop més lectors, però sobretot a revitalitzar una il·lusió que, esperem, compartiu tots. Perquè queda molt per fer, però allò important és haver començat, i continuar amb tota la força inicial no, més.