Autor/a
Maria Mingorance

Maria Mingorance

Graduada en Educació Infantil i Primària

Soc Maria Mingorance López i soc de la Sénia, encara que la meua vida últimament ha estat repartida per diversos territoris, suposo que per la meua naturalesa inquieta. Estic graduada en Educació Infantil i Primària i actualment estic cursant una formació professional d'interpretació a l'escola Nancy Tuñon, a Barcelona. Això no són sinó proves d'allò que més m'agrada, l'educació i l'art (en totes les seus vessants, des de la poesia, a la música, la dansa i el teatre). Ambdós són eines imprescindibles per sacsejar pensaments i fomentar el canvi social.

17/06/2021

​Fum i llops

«Penso que és més fàcil ensenyar allò que no està bé, que allò que sí; sobretot, perquè la ràbia parla per si sola davant de quelcom injust, mentre que treure el somriure no és tan fàcil de justificar»

04/04/2021

​La vida senzilla i l'art

«Veure 'Lorquianas' recitar em va recordar un dels tants sentits de l'art, l'art com a lloc de trobada, amb un mateix i amb els altres»

12/02/2021

​A Carnaval, tot s'hi pot

«Els catalans fem coses i volem que ens passen coses i és això el que ens està negant la realitat actual. Tanmateix, pareix que som resilients i que tenim capes i capes per cobrir-nos»

23/12/2020

​Altres postals de Nadal

«Estes festes apel·lo a l'esperit del Tió, caguem-nos en tot, si ho necessitem, aprofitem el grup bombolla per ser i dir com ens sentim sense postals que ho adornen»

18/11/2020

Nos-altres. Fins on capbussar-se?

«Li he girat la cara a l’actualitat i m’he soltat dels fils de Twitter. El resultat ha estat favorable per a la meua salut mental»

28/10/2020

​(NO)cturns

«Amb tantes llibertats retallades arbitràriament ens obligueu a viure en nits més llargues, més soles i amb molta més desesperança»

20/10/2020

Elegia a la joventut, oda a l'art

«Avui li escric als paisatges del meu abstracte perquè el concret és tan avorrit i trist com un pis d'estudiants sense estudiants»

07/10/2020

Contra muts i a la gàbia, mots i al carrer

«Pareix que la repetició d’un mot pot acabar amb la seua erosió fins arribar al no res o, pel contrari, amb el seu afilament i, per tant, amb la seua capacitat d’incisió»

29/09/2020

​Vint-i-cinc és igual a mil

«He acceptat la meua condició de jove no tant jove perduda entre les milers d’opcions existents per cuinar un arròs. Conservo l’entusiasme prou intacte i somio, però amb l’evidència present de la precarietat posant el fre»

22/09/2020

​Sobre l'empremta no digital

«Per què no totes en vaga? Totes estem patint directa o indirectament l’esfondrament dels dos pilars de la societat, la sanitat i l’educació pública»

07/09/2020

​Mestres sense mar ni port

«Ensenyament, deixeu-vos de discursos cínics i arromangueu-vos una mica. Corresponsabilitat. No ens calen capes ni aplaudiments, sinó treballar amb unes condicions dignes»

El més llegit