Remant amb l’Ebre

«La gent de les Terres de l’Ebre té una manera pròpia de ser catalans i ha hagut de desenvolupar formes innovadores d’intervenció política que molts altres indrets no han necessitat»

per Salvador Cot , 25 d'octubre de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més enllà de l’Ebre… Una expressió estúpida perquè Catalunya és un país que fa segles, anys, que viu —i sobreviu— a totes dues riberes. La diferència és que en una banda, la més gran i poblada, s’hi han acabat desenvolupant la major part de les eines econòmiques i polítiques que caracteritzen Catalunya com una vella nació d’Europa. I, per contra, l’altre cantó ha estat utilitzat, històricament, com a reserva de mà d’obra traslladable i territori generador de recursos naturals i energètics.

La gent del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre té una manera pròpia de ser catalans i ha hagut de desenvolupar formes innovadores d’intervenció política que molts altres indrets no han necessitat. Els catalans de l’Ebre, amb la complicitat del conjunt del país, van ser els únics que van derrotar l’Aznar de la majoria absoluta quan el transvasament, i han estat capaços de mantenir operativa una xarxa de complicitats que ha ressorgit ràpidament en el cas de la plataforma Castor.


Per tot això, al Grup Nació Digital tenim molt clar que la incorporació d’Aguaita.cat té un valor extraordinari des d’un punt de vista estratègic i periodístic. Així que, des del passeig de Gràcia —és a dir: més enllà de l’Ebre—, volem donar la benvinguda a un nou company d’un viatge digital que es fa dia a dia, minut a minut.

 

Participació