1 de 10
opinió

No anem bé

per Tots Som Poble, Amposta | 12 de desembre de 2019 a les 13:20 |

«Quan entre els joves i adolescents, que són el futur de tota societat, impera el crit, l'atac, la violència per defensar un divertiment malsà vol dir que no anem bé»

No anem bé quan ens omplim la boca amb paraules que les nostres pròpies accions les
desvirtuen. Això ens ho podem aplicar cadascú de nosaltres en particular i té els seus efectes, però, quan ho fan els polítics, que les seves decisions determinen el camí que pren la societat, esdevé un fet de conseqüències molt greus i al que malauradament ens anem acostumant.


No van bé, els polítics, quan no surten a condemnar les actituds violentes de manera immediata i no reprenen aquells discursos que només fan servir en campanyes electorals. És urgent i necessari actuar d'acord amb els discursos i idearis que professen perquè les actituds violentes solen néixer a poc a poc, envalentides per la permissivitat de l'entorn social que les envolta. Quan s'instal∙len en el tarannà de les persones més joves a part de comportar un gran desordre i una imatge del tot denigrant, denoten que alguna cosa està fallant. Quan entre els joves i adolescents, que són el futur de tota societat, impera el
crit, l'atac, la violència per defensar un divertiment malsà vol dir que no anem bé, que estem en el camí totalment oposat al que ens pot portar una societat basada en el coneixement, la justícia i el respecte, i d'això, l'acció política en té molta responsabilitat.


El que acabem de dir té relació amb els fets ocorreguts el passat dia 7 de desembre a Camarles en un espectacle de "Bou Embolat" on un grup de cinc persones van ser agredides tirant‐los pedres, insultades i amenaçades després de gravar imatges de l'acte. Aquestes cinc persones són una mostra de tot un seguit de gent que vetlla i treballa perquè la nostra societat tingui una actitud respectuosa i curosa amb tots els animals, les persones i amb tot el que ens envolta. Que davant d'aquests fets no s'hagi donat una resposta ràpida i contundent de denúncia per part d'alcaldes, de polítics influents i de les mateixes entitats organitzadores dels actes fa pensar molt.

Des de l'Associació Tots Som Poble hem estat esperant hora a hora, dia a dia aquesta resposta sense veure‐la enlloc. És paradoxal que fa tres mesos aproximadament els alcaldes de poblacions on es fan bous van demostrar una ràpida, sobtada i espectacular capacitat de reacció opositora en poques hores a l'aprovació de la Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya, que instava a estudiar canvis en la legislació actual que regula els actes taurins. Sigui dit de passada que aquesta proposta va estar avalada per una part important de la ciutadania d'aquests pobles a la qui els esmentats alcaldes no van escoltar en cap moment.

Voldrà dir això que als nostres representants polítics els fa mobilitzar més el populisme i les pressions del lobby taurí que el compromís per aconseguir una societat guiada pels valors humanístics i de respecte?

Caldrà molta dosi de consciència política, que els nostres representants se n'adonin que ser permissiu, no condemnar aquests fets i deixar d'establir les lleis i les normes que els evitin, deixa el camí lliure perquè la barbàrie, els actes d'incivisme i de crueltat arrelin en diferents persones. Quan aquestes persones són joves, fins i tot adolescents, la nostra societat té un problema gros i cadascú haurà d'assumir la part de responsabilitat que li pertoca.

 

Tots Som Poble
Associació creada a Amposta que advoca per posar punt i final a la diversió amb el patiment dels animals
Més articles de l'autor
12/12/2019

No anem bé

04/10/2019

Els temps han canviat

Participació