L'alcalde de Batea: «Descarto marxar a l'Aragó»

Joaquim Paladella torna a denunciar “discriminació” per part de la Generalitat i manté la petició de reunir-se amb Puigdemont

Joaquim Paladella, alcalde de Batea, al centre davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona
Joaquim Paladella, alcalde de Batea, al centre davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona | ACN
Sofia Cabanes
16 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:26h
L’alcalde de Batea Joaquim Paladella ha assegurat este dimecres després de reunir-se amb el subdelegat espanyol a Tarragona que “queda totalment descartat marxar a l’Aragó”.

A mitjans del mes de juliol Paladella va obrir una viva polèmica en afirmar que volia explorar les possibilitats legals de la sortida de Catalunya d’este poble de 2.000 habitants i incorporar-se a la Comunitat Autònoma de l’Aragó com a resposta, segons afirmava a la “discriminació” que pateix el municipi per part de la Generalitat de Catalunya.

“No és possible perquè l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, no ho permet, tot i el que el d’Aragó sí que ho preveu. El delegat del Govern ens ha informat de que això és així, tot i que nosaltres ja en teníem una idea”, ha expressat després de la reunió mantinguda amb Jordi Sierra.

No obstant l’alcalde ha lamentat la passivitat del Govern Català: “L’estrany és que el Govern de la Generalitat això ja ho sabia i durant tots estos dies no ha dit res”.  De fet, segons ha constatat, el president Carles Puigdemont encara “no ha respost” a “cap de les peticions” de reunió formulades per l’alcalde de Batea.

“És greu que haguem d’arreglar les coses amb el Govern central, sense tenir ni una sola resposta amb la Generalitat. És un exemple clar de la discriminació que patim”, ha insistit Paladella tot recordant que “pràcticament cada dia” ha fet una petició de reunió.

Entre els “greuges” que segons Paladella pateix Batea per part de la Generalitat se situa, en primer lloc, la problemàtica sobre la residència d’avis. El Govern de la Generalitat “no ha complert el compromís”, segons l’alcalde, d’ofertar 60 places concertades i a hores d’ara només n’hi ha la meitat. L’altra, “la imposició”, de tres nous parcs eòlics que la Generalitat vol implantar a la comarca i que afecten el terme municipal de Batea. Per últim, una sèrie de litigis sobre el terme municipal que implicarien que Batea perdés una part del seu terme en favor de Gandesa, la capital de comarca.

En quant a estes polèmiques, Paladella assegura que ha sortit “molt satisfet” de la reunió. Així, segons ha exposat l’alcalde, Jordi Sierra s’hauria compromès a concretar una reunió amb el Ministeri i l'oficina del cadastre per solucionar la problemàtica sobre el terme  i pel que fa a la residència d’avis  “hi ha el ferm compromís de buscar una resposta a les demandes de la gent”, ha manifestat Paladella.