Tivissa homenatja Lluís Brull en el 90è aniversari de la plaça de la Baranova

Lluís Brull i Cedó va ser l’impulsor de dos iniciatives populars pro-reforma d’esta emblemàtica plaça

Unes 700 persones van acudir a l'esdeveniment
Unes 700 persones van acudir a l'esdeveniment | Cedida
Redacció
14 d'agost del 2017
Actualitzat el 24 d'agost a les 0:13h
El passat dissabte, Tivissa va retre homenatge a Lluís Brull i Cedó, impulsor de dos iniciatives populars pro-reforma de la plaça de la Baranova. Este esdeveniment forma part de la iniciativa cultural “Les Nits a la Baranova”, que commemora el 90è aniversari d’este espai emblemàtic. A la festa, que hi van assistir unes 700 persones, es va presentar i estrenar la pel·lícula ‘90 anys de la Baranova’, que recull la història de la plaça amb imatges del passat, algunes de les quals es van poder veure en 3D, gràcies al treball tècnic desenvolupat per l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. A més, la pel·lícula -una coproducció de l’Ajuntament de Tivissa i Canal TE- recupera més de 300 fotografies i documents així com imatges històriques tant del passat com de les darreres remodelacions de la plaça.

Una de les sorpreses va ser la recreació històrica del personatge de Lluís Brull que va ser el conductor i presentador dels diferents moments de la festa. El periodista tivissà J. Ignasi Vidal va ser l’encarregat de donar vida a Lluís Brull. A més, es va destapar una placa que, a l’entrada de la plaça de la Baranova, recorda els diferents moments de la història d’este indret emblemàtic, mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, el Port, i la serra de Cardó.

La part final de la festa va comptar amb l’actuació musical dels germans Ivan i Mikel Herzog Vidal, amb arrels familiars tivissanes, i del seu pare i conegut cantant Mikel Herzog. L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va mostrar la seua satisfacció “perquè hem viscut una nit molt especial, que serà recordada durant molt temps, amb un homenatge al tivissà Lluis Brull i a tota la gent que va fer possible que la plaça de la Baranova siga un dels millors racons de Tivissa i del país”.

La iniciativa ‘Les nits a la Baranova’, continuarà desenvolupant la seua programació esta setmana. Concretament, els propers divendres i diumenge tindran lloc els dos concerts de la iniciativa ‘Enamora’t de la lírica!’, que ja han exhaurit les entrades. Els dos concerts d’esta edició comptaran amb l’actuació de la soprano Sara Blanch, natural de Darmós, acompanyada divendres pel tenor Marc Sala i diumenge pel baríton Carles Pachón. També seran acompanyats de Josep Buforn al piano; la coordinació artística del professor i crític d’òpera, Roger Alier; i de Jordi Maddaleno.