Una vintena de treballadors milloren este estiu entorns naturals i urbans de les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona impulsa plans d’ocupació comarcal que han permès condicionar la Via Verda del Baix Ebre, i millorar espais d'Ulldecona, Pinell de Brai i la Serra d'Almos, entre d'altres

Els treballadors del Pla d'Ocupació Comarcal del Baix Ebre realitzen estos dies tasques de neteja a la Via Verda del Baix Ebre entre Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta i Benifallet
Els treballadors del Pla d'Ocupació Comarcal del Baix Ebre realitzen estos dies tasques de neteja a la Via Verda del Baix Ebre entre Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta i Benifallet | Cedida
Redacció
09 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:35h
La Diputació de Tarragona, amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, impulsen, este estiu, la millora d'entorns naturals i urbans d'estes comarques a través dels Plans d'Ocupació Comarcals. Una vintena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació, i que prèviament es trobaven en situació d'atur, treballen durant en estes comarques ebrenques realitzant-hi diverses tasques de millora i manteniment a diferents municipis.

L'objectiu dels Plans d'Ocupació Comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Enguany, estos programes milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació, a més de proporcionar feina a 50 persones durant sis mesos. La Diputació de Tarragona és qui selecciona, contracta i dirigix estos treballadors, un grup de 5 persones a cada comarca (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur.

A més dels sis mesos de feina, els beneficiaris dels Plans d'Ocupació també reben formació per millorar les seues habilitats personals i professionals i per afavorir la posterior inserció al mercat laboral i, en acabar el pla, la Diputació els oferirà suport en la recerca de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

En concret, els treballadors del Pla d'Ocupació Comarcal del Baix Ebre realitzen estos dies tasques de neteja a la Via Verda del Baix Ebre entre Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta i Benifallet. Entre d'altres, els treballadors fan tasques de neteja, eliminen clots, col·loquen baranes fusta i planten vegetals autòctons a les jardineres. D'altra banda, també han treballat en la poda d'arbres i manteniment de la gespa de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, a Tortosa.

Al Baix Ebre, en els propers mesos, es realitzaran millores al Camí Natural de Deltebre-Tortosa, amb la col·locació de jardineres a les zones de descans, el manteniment de la senyalització horitzontal i la neteja i eliminació de clots. També es treballarà en la millora del GR92 (tram sud), que passa per l'Ampolla, el Perelló i l'Ametlla de Mar. En esta via, es realitzaran actuacions de seguretat en trams conflictius, s'eliminaran punts amb abocaments de runes, andròmines o altres elements, es milloraran pujades i accessos i es faran tasques de manteniment de la senyalització.

Pel que fa al Montsià, a Ulldecona han netejat i desbrossat l'accés al municipi, el Camí a l'Ermita, l'entorn del camp de futbol, la vora del castell i algunes basses i camins. A la Sénia, també han netejat i desbrossat barrancs, camins, l'accés al municipi i el voltant del Molí la Vella. Estos dies, els beneficiaris del pla d'ocupació treballen a Amposta, en la neteja de vorals de camins, solars municipals, zones verdes, i als accessos a la Torre de la Carrova i en alguns trams de via verda. En els propers mesos es treballarà a Masdenverge, en la neteja de vorals de camins, a la zona de la deixalleria, de l'antic abocador, a l'entorn natural de la Foia i a la zona de pins del cementiri, entre d'altres.

A la Terra Alta, fins ara s'han realitzat tasques de pintura de parets d'equipaments i de mobiliari urbà a Pinell de Brai i a la Fatarella. També treballen a Horta de Sant Joan en el manteniment i neteja d'equipaments i a zones enjardinades i camins, i en els propers mesos, milloraran l'entorn de Santa Madrona, l'àrea esportiva, i el Povet de la Neu al municipi d'Arnes. També arranjaran les cunetes i faran tasques de reparació i manteniment de tanques i mobiliari urbà a la Via Verda de la Terra Alta; condicionaran l'entorn de la zona esportiva de Batea, netejaran diversos espais de Bot i treballaran en els camins i barrancs de Prat de Comte, on també repararan el mur de maçoneria de l'antic cementiri. Per últim, a Vilalba dels Arcs es restauraran les trinxeres del terme municipal i es realitzaran tasques de pintura i reparació a edificis municipals i mobiliari urbà.

El Pla d'Ocupació Comarcal de la Ribera d'Ebre ha permès netejar l'accés al municipi i la zona recreativa de la Font Vella de la Serra d'Almos; també ha servit per desbrossar les voreres dels camins de Benissanet, els parcs i jardins de Móra d'Ebre, de la Palma d'Ebre, de Móra la Nova, Garcia, Rasquera i Ginestar. A Móra la Nova també s'han netejat les vores del riu i a Ginestar la zona de l'embarcador. En els propers mesos, els cinc treballadors d'este pla d'ocupació faran tasques de neteja i manteniment a camins, senders i altres espais naturals a la Torre de l'Espanyol, Tivissa, Miravet, Riba-roja d'Ebre, Vinebre i Flix.

La Diputació destina, este any, un pressupost de 573.659,80 euros per als 10 Plans d'Ocupació Comarcals que es realitzen a tota la demarcació. Des que es van iniciar aquests plans, l'any 2013, ha contractat 257 persones que es trobaven en situació d'atur i ha actuat en 94,21% dels municipis amb les tasques de millora que s'hi han realitzat. Els Plans d'Ocupació Comarcals s'emmarquen dins del Pla de Foment de l'Ocupació de la Diputació de Tarragona que també inclou altres plans d'ocupació com els corporatius, els dels parcs naturals i els singulars destinats a necessitats concretes.