Disset platges ebrenques s’enduen el premi ‘Platges Verges’ d'Ecologistes en Acció Tarragona i Ebre

L’Ametlla de Mar ha estat el municipi més premiat, amb un total de set platges guardonades

La cala de la Llenya, a l'Ametlla de Mar, ha estat una de les guardonades
La cala de la Llenya, a l'Ametlla de Mar, ha estat una de les guardonades | www.ametllamar.cat
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:21h
Ecologistes en Acció Tarragona i Ebre han atorgat el distintiu 'Platges Verges' a vint-i-dos platges de la demarcació, disset de les quals es troben a les Terres de l’Ebre. El lliurament de premis d'esta vuitena edició va tenir lloc a l'Ajuntament d'Altafulla. L'organització ecologista dona este reconeixement a aquelles platges que mantenen el seu estat natural: amb el mínim d’intervencions antròpiques, amb l'entorn modificat mínimament, sense vessaments urbans ni industrials i, en general, amb aigües de bona qualitat.

L’Ametlla de Mar és el municipi que s’ha endut més premis, amb un total de set platges guardonades: l’Estany Podrit, Torrent del Pi, Platja de Santes Creus, cala de La Llenya, caleta del Cap d’Àliga, platges de l’Illot, i de Port Olivet. La seguixen Deltebre amb la Bassa de l’Arena, la Marquesa i la punta del Fangar; Alcanar amb Timbes de Sòl de Riu i Aiguamolls de Sòl de Riu; l’Ampolla amb la cala Maria i cala Capellans; Sant Jaume d’Enveja amb el Serrallo; Sant Carles de la Ràpita amb el Trabucador; i Amposta amb la platja dels Eucaliptus.

L’objectiu del programa és convertir este guardó en un símbol ecològic de reconeixement i emulació d’aquelles platges en estat més salvatge i, així, mantenir els indrets del litoral verges, tot reconeixent a les administracions i entitats ecològiques el treball per mantenir-les.