Viticultors i empresaris de Batea detecten rebuig als seus productes per les declaracions de l’alcalde

Han entrat una instància a l'Ajuntament demanant a Paladella que rectifique una postura que no s'adequa al sentiment de la població i que els comporta efectes negatius, sostenen

Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:33h
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Batea.
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Batea. | Cedida
Un grup de viticultors i empresaris del sector agroalimentari de Batea han entrat este dilluns una instància a l’Ajuntament d’este municipi de la Terra Alta per demanar a l’alcalde, Joaquim Paladella, una rectificació pública retirant la seua proposta d’analitzar possibilitats jurídiques per independitzar la vila de Catalunya i integrar-la a l’Aragó. Una proposta que, segons els signants, no s’adequa al sentiment de la població, i demanen a l’alcalde que “emprengui totes les accions necessàries per tal de pal·liar els efectes de la seua actuació”. I és que segons exposen en un comunicat, l’impacte de les paraules de Paladella els ha perjudicat seriosament: “Com a representants de la majoria d’empreses vinculades al món del vi, de oli, olives i empreses agroalimentàries en general l’informem –exposen a l’alcalde- que ja s’ha començat a produir rebuig dels productes que comercialitzem i un deteriorament de la imatge dels nostres productes”, lamenten.

En este sentit, destaquen que “crear vincles comercials sòlids costa molt i en un moment es desfan”, de manera que demanen que es reconduïsca la situació o, en cas contrari, “correm el risc de perdre tot allò que hem aconseguit en molts anys de treball i esforç, que es coneguen i s’aprecien el nostres productes arreu de Catalunya, sempre associats al nom de Batea”.

Concretament en el cas del vi, un producte emblemàtic per a la població,recorden que actualmente es comercialitza com a DO Terra Alta i també com a DO Catalunya, de manera que, segons apunten, en el cas hipotètic que la proposta de Paladella tirés endavant “ni sabem com quedaria l’adscripció a la primera i per descomptat hauríem de renunciar a  la segona”.

Els signants de la instància, tretze empreses en total, recorden a Paladella que “no es pot especular amb el futur d’un sector agroalimentari que és la base de l’economia local” i que “cal tindre en compte l’impacte de certes declaracions i accions polítiques”.  Finalment li recriminen una acció contrària a la funció dels càrrec públics de potenciar els recursos econòmics i de la zona i adaptar-se al sentir de la majoria del poble.

Els signants són: Altavins Viticultos, Les Vinyes d’Andreu, Az-Azeytun, Comercial Querva, Pastisseria Barraca, Celler Rialla, Celler Jornou, Celler Mariol, Batevins, Vins la Botera, Vins Carpo, Pastisseria Carla i Vins Maijo.

El govern municipal ha convocat un ple extraordinari per a este dimarts 25 de juliol a les 13 hores per aclarir i debatre el seu posicionament.