El Deltebre Dansa es consolida com a referent internacional de les arts escèniques amb 11.000 visitants

Més d'11.000 assistents, 180 participants professionals, 53 nacionalitats, 48 espectacles d'avantguarda i 5 cursos d'iniciació

Un dels espectacles que ha ofert el Deltebre Dansa este en l'edició d'este 2017.
Un dels espectacles que ha ofert el Deltebre Dansa este en l'edició d'este 2017. | Albert Vidal / Vèrtex Comunicació
Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:41h
El Festival Deltebre Dansa va tancar portes este diumenge a la nit amb l'acte de cloenda de la 13a edició, després de 15 intensos dies on les Arts Escèniques han esdevingut un punt de trobada internacional. Més d'11.000 visitants han pogut gaudir durant estos 15 dies d'una àmplia agenda artística amb 48 espectacles. 180 participants professionals arribats de 53 nacionalitats diferents han cursat 15 tallers. I els participants principiants han pogut realitzar un total de 5 tallers d'iniciació. Els tallers han estat guiats per 24 professors de reconeguda trajectòria internacional.
 
Com és costum, l'últim dia del Festival Deltebre Dansa s'iniciava a la tarda amb la mostra final dels cursos d'iniciació. El resultat és una gran mostra final síntesi del treball coreogràfic realitzat durant les dues setmanes als cursos de Dansa contemporània avançada amb Marion Sparber i Marijo Alonso, Bollywood per a nens i Bollywood per a adults amb Narendra Patil, i Ritme Urbà amb Aina Lanas i Julien Rossin.
 
L'acte de cloenda començava a la nit, a la Carpa Deltebre Dansa, amb la projecció del vídeo resum de la 13a edició, obra del realitzador deltebrenc Albert Vidal. A continuació, es va sorprendre els espectadors amb una peça multidisciplinària, All genius all idiot d'Svalbard Company. Perxa xinesa, acrobàcies aèries, equilibrisme i música en directe per remarcar la conducta humana i les absurditats de la vida. Posteriorment, la nit continuava amb A Matter of Funk, concert de música i positivisme en directe dels FUNKYSTEP & THE SEY SISTERS.
 
A l'acte de cloenda van assistir el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn; l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, juntament amb altres membres del govern local; el director dels Serveis Territorials d'Interior, Joan Juan, i representants de NOMEN, patrocinador principal del Festival.
 
Àmplia programació artística nacional i internacional

Durant 15 dies el públic ha pogut gaudir d'una variada oferta d'espectacles de companyies nacionals i internacionals. De la programació artística es poden destacar dos dels imperdibles del Festival: la Nit d'Espais Alternatius, on 9 espectacles van representar-se de forma simultània en 5 espais diferents de Deltebre, i La Nit Solidària i del Circ, que en esta ocasió va estar guiada per Guillem Albà & La Marabunta com a mestres de cerimònies.
 
15 tallers professionals i 5 cursos d'iniciació

Quant al vessant de formació d'esta edició, cal destacar la presència d'Akram Khan, qui ha realitzat el taller monogràfic adreçat als participants professionals. Este taller es va estrenar en la passada edició del Festival amb el coreògraf i cineasta belga, Wim Vandekeybus. Una altra de les novetats en esta branca ha estat el taller de repertori, que s'ha estrenat enguany amb la ballarina Marta Coronado. En este taller Coronado ha treballat amb els participants l'espectacle Drumming, peça mestra creada per la companyia belga Rosas el 1998. D'altra banda, després de l'èxit de l'any anterior, enguany s'ha tornat a realitzar el laboratori creatiu, que en esta ocasió ha estat guiat per la coreògrafa cubana Judith Sánchez.
 
Professionalització del sector amb programadors i cooperacions internacionals

En esta edició, un dels fets més remarcables ha estat l'ampliació de lligams entre el Festival Deltebre Dansa i el sector professional. Durant estos dies, el Festival va obrir les seues portes a 15 professionals de la gestió escènica de tota Catalunya que conformen el projecte PRO365/SISMO, dispositiu d'acompanyament adreçat a este perfil professional en l'àmbit de les arts escèniques i la creació contemporània. Este projecte es troba en el marc del Pla d'Impuls a la Dansa, forma part del Pla Integral de la Dansa a Catalunya i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l'Institut Ramon Llull.
 
D'altra banda, el Festival també va rebre la visita de 30 alumnes de l'escola russa de dansa contemporània Dance Academy Russia, amb l'objectiu d'estimular als seus alumnes en la dansa contemporània.
 
Augment del turisme cultural sostenible

En aquesta edició ha augmentat considerablement la visita d'espectadors que busquen una destinació cultural alternativa i respectuosa amb l'entorn local. Any rere any, el Festival ha promogut un turisme cultural en el municipi de Deltebre, sent en esta edició on les visites s'han multiplicat. D'esta manera, cal destacar que un gran percentatge del total de visitants provenen d'altres ciutats de Catalunya, com ara Barcelona, i també de l'estranger.
 
Enfortiment de l'economia local

Durant 15 dies, més d'11.000 espectadors i 180 participants no només han visitat el Festival, sinó que també han consumit als comerços locals. Cada any, amb l'arribada del Festival es genera un enfortiment de l'economia local gràcies al consum dels visitants i participants en els negocis locals. A més, el Festival contracta proveïdors locals per al subministrament de serveis diversos, ajudant també al desenvolupament econòmic del municipi.