Lliurats els premis als Millors Projectes d’Emprenedoria de l'FP a les Terres de l’Ebre

El projecte guanyador ha estat Mendi Chocolates, d’Inmaculada Mendieta, de l’Institut de La Sénia | Alumnes de l’Institut de Flix i de l’Institut de l’Ebre s’emporten els dos accèssits

Redacció
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:36h
Enguany s'han presentat 10 projectes de 6 instituts ebrencs.
Enguany s'han presentat 10 projectes de 6 instituts ebrencs. | Cedida
Deu projectes de sis instituts ebrencs s’han presentat enguany a la 5ª edició dels Premis als Millors Projectes d’Emprenedoria a l’FP de les Terres de l’Ebre. El projecte guanyador ha estat “Mendi Chocolates” d’Inmaculada Mendieta, de l’Institut de La Sénia, amb la seua tutora Eva López Batalla. Han rebut dos accèssits els projectes “Utrixo-Coworking Space” d’Helena Casadó i Dàmaris Ledesma, de l’Institut de Flix i les seues tutores Maite Ferré, M. Carmen Gracia i Patrícia Setó; “Descobreix-te” de M. Cinta Buch, Eduard Labòria, Xavier Múrria i Damià Vallespí, de l’Institut de l’Ebre de Tortosa, tutoritzat per Enric Garcia.

El Premi als Millors Projectes d’Emprenedoria a la Formació Professional del Departament d’Ensenyament premia els projectes de creació d’empreses que reflectisquen la creació d’un producte o servei i la seua comercialització, elaborats per l’alumnat matriculat als instituts que oferixen cicles formatius al territori. Així, este concurs es fixa, com a principal objectiu, incentivar la presentació d’idees que ajuden a fomentar l’esperit emprenedor de l’alumnat de formació professional.  En esta 5a edició els projectes presentats han escollit diverses activitats empresarials per a desenvolupar a les Terres de l’Ebre.

Concretament, Mendi Chocolates (CFGS Comerç internacional), és un projecte de creació d’una empresa d’elaboració de bombons de xocolata de garrofa de La Sénia de forma artesanal, per posteriorment fer els tràmits de l’exportació del producte obtingut a Anglaterra.

Utrixo-Coworking Space (CFGS Assistència a la direcció), és un treball que proposa oferir un espai físic de treball a professionals de diferents àmbits, per treballar en projectes propis, i afavorir la creació de relacions professionals entre ells.

Pel que fa al títol Descobreix-te (CFGS Administració i finances), és un projecte d’empresa de serveis a les Terres de l’Ebre, que mitjançant una aplicació i una pàgina web, oferix rutes, activitats i experiències de tota mena, com poden ser culturals, gastronòmiques, esportives, a la natura, etc.

Els altres set projectes empresarials presentats en aquesta nova edició del Premi són:
Mandarinas Clemenules (Institut de La Sénia – CFGS Comerç internacional) de Gianina Cihodaru i la tutora Eva López. El projecte consistix a realitzar un pla d’empresa per a Fruits Export SL, investigant, com a empresa de serveis, la viabilitat d’exportar a granel mandarines clemenules al mercat de Romania.

The Perfect Cake 14 (Institut de La Sénia – CFGS Comerç internacional) de Marian Baila i la tutora Eva López. Un projecte que consisteix a fabricar galetes per a un públic objectiu, en este cas per a celíacs, comercialitzant el producte a França-.

Aigües de l’Ebre (Institut de l’Ebre – CFGS Administració i finances) de Malina Barbatei, Patrícia Rallo, Bryan Gamez i Rafel Sabaté, tutoritzat per Enric Garcia. És un projecte que consistix en la creació d’un restaurant bastant atípic; un local construït sobre una plataforma flotant sobre les aigües del riu Ebre a Tortosa, amb un servei de menjars tant de la zona com ecològics, combinat amb activitats aquàtiques i esdeveniments nocturns.

Alanfish (Institut Els Alfacs – CFGS Aqüicultura) d’Albert Novell i Andrea Martí, tutoritzat per Frederic Alemany és un projecte d’empresa de producció de peixos ornamentals en instal·lacions familiars pròpies.

Delta Edulis (Institut Els Alfacs – CFGS Aqüicultura) de Lluís Vázquez i Marc Gracia C, tutoritzat per Frederic Alemany, proposa una empresa d’elaboració de plats preparats amb productes de la zona obtinguts de la pesca, l’aqüicultura i l’agricultura.

Can Xalaire (Institut Julio Antonio – CFGS Educació infantil) d’Alba Diego i Andreea Crivoi, tutoritzat per Teresa Francina Moreso , és un projecte de creació d’un parc infantil integrador i inclusiu cobert, amb l’objectiu d’afavorir el joc amb igualtat per als nens amb capacitats diferents. La situació és a la zona de Les Gavarres, Tarragona, lloc d’oci i comerç molt important.

Sui Cat SL (Institut Montsià – CFGS Administració i finances) d’Alícia López i Noemí Fernández, tutoritzat per Laura Vizcarri, Lídia Bel i Juventina Figueras. El projecte és un bar d’intercanvi d’idiomes i cultural. Un espai creat perquè la gent amb inquietuds culturals i ganes d’aprendre o practicar els seus coneixements lingüístics puga reunir-se, conèixer-se i intercanviar estos coneixements, així com donar a conèixer diferents cultures a través d’events que s’organitzen en el bar per al gaudi dels clients.

La directora territorial d’Ensenyament, Manolita Cid, va presidir este divendres l’acte conjunt en què s’han lliurat els diplomes de reconeixement de la Formació Professional dual i els guardons de la V edició dels Premis als Millors Projectes d’Emprenedoria a la FP de les Terres de l’Ebre. En total, a les Terres de l’Ebre hi ha 7 instituts que tenen ensenyaments en la modalitat dual de l’FP, havent-se graduat un total de 58 alumnes “que han realitzat les pràctiques entre les 95 empreses que a hores d’ara col·laboren  amb complicitat i corresponsabilitat per augmentar la capacitació dels futurs professionals i emprenedors del nostre país” com destacava la directora territorial d’Ensenyament.