Acaba la primera edició dels tallers de cuina a l’Espai Ebre-km0 d'Amposta

Entre el gener i el juny d’este any, productors i cuiners del territori han impartit la formació

Imatge d'una de les sessions de l'Espai Ebre-Km
Imatge d'una de les sessions de l'Espai Ebre-Km | Cedida
Redacció
07 de juliol del 2017
Actualitzat el 08 de juliol a les 9:14h
La primera edició de ‘l‘Espai Ebre-Km0’ ha conclòs este juny després d’haver impartit diversos tallers de cuina a Amposta des de principis d’any. L’Ajuntament d’Amposta considera que el projecte -organitzat per la Regidoria de Turisme- ha estat “tot un èxit, generant cada vegada llista d'espera”, tal i com ha apuntat en una nota de premsa. Des de la creació del nou Centre d'Interpretació de Productes EbreKM0, l'objectiu ha estat donar la possibilitat als productors i cuiners del territori per poder mostrar: qui són, què ofereixen, com ho fan i on estan.

En esta edició, s’han impartit tallers molt diversos. El primer va ser el de xocolata, a càrrec de Xocolates Creo; seguit d’un altre, al mes de maig, centrat en la cuina de l’ànec i amb la Granja Luisiana com a responsable. En aquella jornada també hi va haver una demostració culinària pel xef Albert Guzmán.

Durant el mes d'abril, i coincidint amb la temporada de la tonyina vermella, es va oferir un taller d'elaboració de Sushi, amb productes del territori a càrrec de Sushi MC. Al maig, amb motiu de la Festa del Mercat a la Plaça, la cuina tradicional va ser la protagonista, amb el forn Vicent fent una demostració de l’elaboració d’un pastisset.

En una altra sessió, l’equip de Musclarium va introduir els assistents al món dels musclos i les ostres. I, a més, l'Espai Riu va oferir un taller per formar nois i noies joves relacionats amb les branques de turisme, d'hoteleria i de restauració per ajudar-los amb la seva formació dins del món laboral. Jeroni Castell, xef i propietari del restaurant les Moles (Ulldecona), premiat amb una Estrella Michellin, va elaborar un menú complet.