Navegar a rem de les terres de l'arròs a les del vi per la ‘Via Blava’: arriba la tercera edició d'esta proposta turística

Tindrà lloc el 22 de juliol amb sortida a la desembocadura de l’Ebre, a Riumar

Els participants podran remuntar el riu Ebre en petites embarcacions de rem
Els participants podran remuntar el riu Ebre en petites embarcacions de rem | Cedida
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:54h
El Club Nàutic Riumar de Deltebre organitza, el proper dissabte 22 de juliol, la tercera edició de la Via Blava ‘De l’arròs al vi’, en la qual els participants podran remuntar el riu Ebre en petites embarcacions de rem. La programació de la jornada inclou la sortida des del port esportiu de Riumar amb navegació fluvial fins a Tortosa. Un cop desembarcats, es farà una visita guiada a la Festa del Renaixement, per després continuar fins al Pinell de Brai. Allà hi haurà una visita guiada a la Catedral del Vi, que inclourà un tast de vins de la DO Terra Alta. Finalment, es dinarà al restaurant Villa Retiro, a Xerta.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús -acompanyat per representants de l’Ajuntament de Deltebre, del Club Nàutic Riumar, de la Cambra de Comerç, d’Indústria i Navegació de Tortosa i de l’IDECE (Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre)- ha presentat l’activitat, remarcant que “esta atracció turística no es podria fer sense la implicació de les diferents administracions, entitats i persones”. També ha destacat el maridatge que es fa entre dos dels atractius gastronòmics i turístics del territori ebrenc, l’arròs i el vi, amb el riu Ebre com a eix vertebrador.

Està previst que navegació fluvial riu amunt dure unes dos hores i, aquelles persones que no disposen d’embarcació pròpia, seran reubicades en altres embarcacions amb places lliures. Les reserves es realitzen acudint o trucant al Club Nàutic Riumar.

L'activitat té com a col·laboradors l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Deltebre, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, el Club de Rem Tortosa, l’IDECE, L’Hotel Restaurant Villa Retiro i la companyia d’assegurances Metromar.