L'Ajuntament d'Amposta sotmet esta tarda a aprovació la remunicipalització del transport sanitari adaptat

El govern municipal d'ERC també portarà al ple el programa d'actes taurins de les festes majors, amb una despesa de 75.000 euros

ACN
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:27h
El consistori també posarà sobre la taula el projecte per al foment de l'autocupació, que preveu ajuts de fins a 2.000 euros per aquelles persones que, venint de l'atur, es donen d'alta com a autònomes
El consistori també posarà sobre la taula el projecte per al foment de l'autocupació, que preveu ajuts de fins a 2.000 euros per aquelles persones que, venint de l'atur, es donen d'alta com a autònomes | Cedida
L'Ajuntament d'Amposta té previst aprovar al ple ordinari d'este dilluns al vespre la remunicipalització del servei de transport adaptat. La decisió, fruit de la renúncia fa un any de l'empresa concessionària Ambulàncies Baix Ebre -esquitxada per la investigació del cas Innova- obligarà el consistori a contractar personal i adquirir nous vehicles per a poder prestar directament el servei a través de la Fundació de Serveis Socials del Montsià (Fussmont). Amb tot, segons l'alcalde, Adam Tomàs, que no ha precisat les xifres concretes, la gestió municipal comportarà un estalvi "molt baix", d'uns 2.000 euros respecte l'externalització. El govern municipal d'ERC també té previst portar al ple el programa d'actes taurins de les festes majors, que enguany tindran una despesa total de 79.000 euros.

El servei de transport sanitari adaptat està finançat per la Generalitat que, a través d'un contracte programa, aporta els recursos a l'Ajuntament. El consistori, que fins fa un any havia contractat Ambulàncies Baix Ebre pel servei, tenia l'opció ara de tornar a externalitzar-lo o assumir la seva prestació amb recursos propis, a través de Fussmont. Al final, l'última opció ha estat l'escollida. "Ens surt més a compte", ha assegurat l'alcalde, sense poder precisar cap xifra concreta.

El ple, a més, té previst aprovar també de forma inicial l'ordenança municipal que regula les terrasses de bars i establiments de restauració a la via pública. Una normativa, assegura, que s'ha "pactat" amb els diferents agents implicats i que partix de la necessitat "d'adaptar i modernitzar" diferents situacions. En este sentit, entre les novetats que introduix serà, per exemple, la prohibició que les taules i cadires d'estes terrasses puguen ocupar l'espai de les portes d'entrada dels edificis. Un cop aprovada, Tomàs ha explicat que encara quedarà marge per introduir millores.

El consistori també posarà sobre la taula del ple les bases reguladores del projecte per al foment de l'autocupació, un pla que preveu ajuts de fins a 2.000 euros per aquelles persones que, venint de l'atur, es donin d'alta com a autònomes per a iniciar una activitat. Estos recursos, que es podran sol·licitar retroactivament des d'un any enrere, hauran de servir per pagar les quotes de la Seguretat Social el primer any, despeses de gestoria i funcionament, la tramitació de l'alta, així com despeses de locals i despatxos.

Despesa en bous

Per últim, el ple s'haurà de pronunciar també sobre el programa d'actes taurins de les Festes Majors d'enguany, en els quals el consistori preveu gastar un total de 75.000 euros, situant Amposta entre els municipis de les Terres de l'Ebre que més despesa efectua en este capítol. Tomàs, però, ha volgut matisar que els bous són els actes de festes majors que, a diferència d'altres espectacles musicals, per exemple, "més s'autofinancen", segons l'alcalde. En este sentit, ha precisat que la venda de carros de la plaça de bous permet el consistori ingressar entre 35.000 i 40.000 euros.