Netegen 900 màquines i tractors per lluitar contra l'expansió del caragol maçana

El departament d’Agricultura ha convocat per a este dilluns una reunió per nformar als ajuntaments i al sector turístic del delta sobre els perills de la plaga i mesures per combatre-la

Este dilluns hi ha convocada una reunió informativa sobre la plaga a Deltebre.
Este dilluns hi ha convocada una reunió informativa sobre la plaga a Deltebre. | S.B.
Redacció
25 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:57h
Des de l’entrada en vigor, el passat mes de maig, de les noves mesures de lluita contra el caragol maçana que obliguen a netejar tot aparell que va de l’hemidelta esquerre al dret o que surt d’un camp amb caragol poma, s’han realitzat més de 900 actuacions de neteja de maquinària, segons ha informat el departament d’Agricultura.

Una altra novetat d’enguany que també s’estan aplicant és la presentació de  comunicació de trasllat de planter d’arròs d’una parcel·la a una altra, com si fos una “guia de transport”, i la prohibició de passar planter de l’hemidelta esquerre al dret.

Estes  dos línies de treball formen part d’un seguit  d’objectius marcats per a esta nova campanya, i que estan continguts a la Resolució del 5 de maig, en què es fixen les mesures obligatòries de lluita contra el caragol maçana.

D’altra banda, el departament d’Agricultura ha convocat els ajuntaments del delta de l’Ebre i representants del sector turístic, com ara agrupacions d’hostaleria i restauració, responsables cases de colònies, entitats que fan lloguer de bicicletes, a una reunió informativa sobre el caragol maçana, que se celebrarà dilluns 26 de juny, a les 19:30, a la seu dels Regants de l’Esquerra del delta.

Esta reunió, que anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau,  forma part de les sessions informatives que preveu el Pla de lluita contra el caragol maçana 2017 amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la capacitat de propagació d’esta espècie i les mesures que s’estan duent a terme per frenar-la. D’esta manera, es vol conscienciar sobre esta plaga i difondre com s’ha d’actuar davant d’ella, evitant conductes de risc i contribuint a la seva eradicació.

En este sentit, la població del delta i els turistes han de saber contra què s’està lluitant i han de ser conscients del seu paper davant la plaga. “Actituds com les d’alguns pescadors que n’agafen per fer-lo servir d’esquer i després  llencen els que sobren al desguàs o al riu estan contribuint a la seva propagació incontrolada”, remarca el departament en una nota de premsa.