Un cabaret d’època, la dansa del ‘dervitx’ i un torneig entre cavallers, novetats de la Festa del Renaixement

Este dijous s'ha presentat el cartell de la XXIIa edició, que se celebrarà entre els dies 20 i 23 de juliol

Presentació del cartell i espectacles de la XXIIa Festa del Renaixement
Presentació del cartell i espectacles de la XXIIa Festa del Renaixement | Cedida
ACN
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:41h
L'organització de la Festa del Renaixement de Tortosa està intensificant els preparatius perquè en un mes tot estiga a punt per la 22a edició, que tindrà lloc del 20 al 23 de juliol. Este dijous s'ha presentat la imatge de la Festa d'enguany que la dissenyadora i il·lustradora tortosina Marta Viladrich ha ideat com una composició de fotografies que recreen el matí, tarda i nit de la Festa. Des de fa unes setmanes ja es poden adquirir les entrades pels espectacles de pagament que organitza l'Ajuntament i a partir de l'1 de juliol també es podran comprar per aquells produïts per entitats que col·laboren en la Festa. En total són deu espectacles de pagament, un d'ells, reclamat pel visitant i que en l'edició passada no va participar, com és la dansa del Dervitx amb la companyia Tornals. Enguany com a novetat es podrà veure també un torneig cavalleresc a les Avançades de Sant Joan.

Un cabaret d'època, a càrrec d'una colla de noies saltimbanquis molt destres en música, circ i malabars, un torneig de cavallers a les avançades de Sant Joan, i el misticisme de la dansa del Dervitx són algunes de les novetats de la XXII Festa del Renaixement. 

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha explicat que la imatge de la Festa és un homenatge als anteriors cartells i una proposta que pretén explicar com la Festa del Renaixement s'adapta a les necessitats de tothom. La Taverna d'Enrico, els abanderats, la gastronomia local, les famílies nobles, els personatges fantàstics i l'exotisme que impregna Tortosa durant estos dies protagonitzen el cartell. A més, apartir de l'1 de juliol es podrà consultar la nova pàgina web festadelrenaixement.cat, que millora continguts i usabilitat, fent-la adaptable a tot tipus de dispositius mòbils.

Quant als espectacles, a més del cabaret de "Les Dragons du Comyr", la Dansa del Dervitx o el torneig de cavallers de la Confraria de Sant Jordi, comptaran novament amb el clàssic "La Taverna d'Enrico", que repeteix ubicació a la plaça Menahen Ben Saruq. L'Escola Municipal de Teatre presenta enguany "El Mercader de Venècia", que s'emplaça al pati del Palau Episcopal, "Les llegendes de la Cucafera", i "Els mals d'amor de Pantalone" a la cripta de la Reparació, El cor La Binota presenta "La pazzia senile", al pati del convent de la Puríssima", el cor Flumine produeix "La cantina cantorum" al Casal Tortosí, i Produccions La Jueva presenta "Els amagats", també al Casal Tortosí.