VÍDEO | Naix el primer pollet de la parella d'àguila calçada del Massís del Port

Està previst que dintre de tres dies es comence a trencar el segon ou

Mireia Curto
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:42h
L'àguila calçada del Massís del Port amb el seu primer pollet.
L'àguila calçada del Massís del Port amb el seu primer pollet. | Cedida
Bones notícies des del Massís del Port: este dilluns al matí ha nascut el primer pollet de la parella d'àguila calçada de la qual es fa un seguiment a través d'una càmera. Ahir diumenge al matí, el pollet va començar a piular dintre de l'ou. A última hora de la tarda, sobre les 20 hores, el primer ou va començar a trencar-se —en el següent vídeo, extret de la càmera web instal·lada al niu, es pot veure un petit forat—. 



Però no ha estat fins a este dilluns a primera hora del matí, quan ha nascut. La femella d'àguila calçada ha estat 39 dies incubant este primer ou, que va pondre el passat 20 d'abril, i s'espera que dintre d'uns tres dies nasca el segon pollet, ja que este segon ou el va pondre el 23 d'abril, ha explicat en declaracions per a l'aguaita el tècnic del Parc Natural dels Ports Joan Mestre.



Unes tres hores després de sortir de l'ou, el mascle ha portat fins al niu una presa i la femella, posteriorment, li ha donat al pollet el seu primer àpat. "Este i el pollet que està previst que nasca en uns tres dies seran els únics que naixeran enguany, ja que esta espècie d'au només pon una vegada a l'any", comenta Mestre.

 
L'àguila calçada (Aquila pennata) és un rapinyaire forestal que viu als boscos de la zona alta dels Ports, on un total de 15 parelles nidifiquen en rodals de bosc de pinassa i de pi roig ben conservats de l'interior del Parc Natural dels Ports. Es tracta d'una espècie protegida i d'interès comunitari inclosa a l'Annex I de la Directiva Aus, és a dir, objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats.

El Parc Natural seguix l'espècie des del 2003, quan es van censar tres parelles. Des d'aleshores, i coincidint amb el procés expansiu de l'espècie a Catalunya, la seua població ha anat incrementant, arribant a les 15 parelles censades al 2016.